Exclusief voor abonnees

De triomf van Theo: hoe verkiezingsscore de interne macht bepaalt binnen N-VA

Theo Francken.
EPA Theo Francken.
Theo Francken (N-VA) trok gehavend naar het front, maar hij kwam als een winnaar uit de loopgraven. En dat zal iedereen geweten hebben. De persoonlijke verkiezingsscore bepaalt dan ook de interne pikorde. Maar hoe speelt N-VA hem en de andere spitsen uit?

Je hebt 8% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

 • Slechts €6,95 €4,95 per 4 wekenGeniet 1 jaar van deze voordelige prijs
 • Lees 4 weken gratisEn krijg onbeperkt toegang tot alle artikels
 • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis


Alle artikels uit de krant

33 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Patrick Van Lersberghe

  Ach, gezien enkel de N-VA het uitgebreid heeft over het confederalisme vrees ik dat dit geen gesprek is aan de onderhandelingstafel maar eerder een poging is om de onvrede van de achterban te sussen. Het hele plan lijkt al meteen rijp om vertikaal geklasseerd te worden doordat het voorziet dat Brusselaars hun gewest moeten opgeven en een keuze moeten maken tussen Vlaanderen en Wallonië en geen uitsluitsel biedt voor de beleidskeuzen in de gemeenschappelijke resterende bevoegdheden.

 • Luc Broes

  'confederalisme en ander gezever' ?!? Vlaanderen stemt overwegend rechts, Wallonië links. Met confederalisme kunnen beide VL & W doen wat hun kiezers verlangen. De logia zelf

 • Kevin Noël

  Nv-a heeft afgedaan bij mij met hun neo liberaal en hard beleid Vlaams Belang is the way to go. Ook al vind ik BDW een topper hij moet VB er bij nemen Vlaams of hij wordt volgende verkiezingen afgemaakt

 • André Van Laethem

  Erwin velen hebben vb gestemd maar zal niet gebeuren in nationaal parlement. Velen moeten die zever niet van confederalisme en ander gezever. Een normaal mens stemt voor agendapunten niet voor een partij.

 • Willy Slachmuylders

  Confederalisme centjes in eigen beheer. Senaat afschaffen minder Vlaamse ministers Provincies afschaffen Normaal wedde voor ministers. Hoge premies bij verlaten van parlement afschaffen Doppers kontroleren Geen leeflonen meer aan immigranten. Vreemdelingen die geen werk hebben of nog nooit gewerkt hebben terug naar hun land ! Vreemdelingen waarvan de kinderen niet naar school gaan (spijbelen kindervergoeding inhouden ! = Aan veel centjes voor Vlaanderen !???!!