Exclusief voor abonnees

De sloopkogels in de 'N-VA-nota': geen betonstop, geen rekeningrijden, geen woonbonus, maar wat dan wel?

GEEN BETONSTOP, GEEN REKENINGRIJDEN, GEEN WOONBONUS: WAT STAAT ER DAN WEL IN?

Bart De Wever achter een N-VA-microfoon.
BELGA Bart De Wever achter een N-VA-microfoon.
Zeven gebalde pagina's vormen de basis waarop vanaf vandaag onderhandeld wordt over een nieuwe Vlaamse regering. Een synthese van zijn gesprekken, aldus De Wever. Een N-VA-nota, volgens anderen. Onder meer in het onderwijs worden genomen beslissingen teruggedraaid, maar niks is te nemen of te laten: CD&V en Open Vld kunnen een deel van de maatregelen nog altijd afschieten. Dat is CD&V alvast van plan met één van de Vlaams-nationalistische stokpaardjes: het afschaffen van de provincies.

Je hebt 9% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

 • Slechts €6,95 €4,95 per 4 wekenGeniet 1 jaar van deze voordelige prijs
 • Lees 4 weken gratisEn krijg onbeperkt toegang tot alle artikels
 • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis


Alle artikels uit de krant

26 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Freddy De Vos

  De woonbonus moet men inderdaad afschaffen! Iemand met een huis krijgt al meer dan genoeg voordelen tegenover iemand die huurt!

 • Marius Merchiers

  Geen betonstop? Pfft maak de natuur maar verder kapot, alleen maar denken aan de centen. Als er geen betonstop komt droogt de natuur verder uit, het meeste water stroomt dan in de zee ipv in het grondwater.

 • Noël Onselaere

  Allo, Mr. De Wever.. licht Uw voorstellen maar eens goed uit, want...Woonbonus moet sowieso blijven voor diegenen die tot op heden een huis gebouwd of gekocht hebben, want die personen hebben de volle pot registratierechten betaald. Als daaraan zou geraakt worden, is de verwarring kompleet. Bezint eer je begint...

 • Klara Mengels

  Klara Mengels , Zoals met zoveel dingen begint het gezeur alweer, in plaats van even af te wachten en te zien wat de uitslag zal geven na besprekingen met de andere partijen. Je kunt nooit voor iedereen goed doen, je kunt dit wel proberen. Ik denk dat wij in een prachtig land wonen , met veel kansen ,houden zo!

 • Benoît Goemanne

  CD&V wilt de provincies niet weg? Teveel mensen, teweinig postjes die overblijven voor CD&V? Die provincies moeten eindelijk afgeschaft worden! Net zoals senaat!