Volledig scherm
PREMIUM
© HLN

“De slachting in de winkelstraten gaat verder”: winkelketens kreunen onder impact van coronamaatregelen

Iets meer dan twee weken nadat de winkels verplicht dicht moesten, is het eerste slachtoffer gevallen. De Belgische modeketen e5 vraagt bescherming tegen schuldeisers. Hema wil intussen de helft minder huur betalen, omdat het voortbestaan in gevaar is. "De slachting gaat verder."

20 reacties

 • Emi Hergersberg

  1 jaar geleden
  er zijn in principe veel te veel winkels. Het kan beslist met minder. Geef ons winkels waar er nog een persoonlijke service aan af kan en waar de verkoper kennis heeft van wat er verkocht wordt.
 • Patrick Proost

  1 jaar geleden
  Allesbehalve sociale houding van die verhuurders zou ik zeggen!! Iedereen in de crisis behalve zij?? Van solidaritiet gesproken... er zijn er altijd die geen empathie kennen, meestal de grooteigenaars..
 • steven de wachter

  1 jaar geleden
  Als je geen twee of zelfs drie maanden kan overbruggen moet ge nu uwen boekhouder onmiddeljk buiten gooien. Reserves opbouwen in goede tijden heet zoiets...
 • Guido De Deken

  1 jaar geleden
  Jarenlang hebben grote ketens royale devidenten uitbetaald aan hun aandeelhouders die hun zaak leeggemolken hebben ipv buffers te voorzien. Logisch dat deze aandeelhouders nu maar voor kapiaalsinbreng dienen te zorgen om hun zaak te redden, niet ? Of is hun geld allemaal rijkelijk opgeleefd. Ik heb wel compassie met nieuwe jonge starters, die hebben echt pech ! Niet de gevestigde waarden die moesten maar voorzieningen ingeboekt hebben.
 • Bart Vrancken

  1 jaar geleden
  Mijns inziens zorgt de hele corona problematiek voor een economische reconversie zoals die gekend is in na-oorlogse tijden. Er worden nieuwe bakens uitgezet en er wordt anders gekeken naar de structuren. Kleiner kapitaal zal een herwaardering kennen , locale economie krijgt een reboost. Maar we zullen eerst moeten bloeden , dat is zeker.
 1. Vrachtwagen vol hooibalen mist bocht en kantelt op rijdende auto
  Play

  Vrachtwa­gen vol hooibalen mist bocht en kantelt op rijdende auto

 2. Russen staan in badkleding op de latten
  Play

  Russen staan in badkleding op de latten