Exclusief voor abonnees

De pauzeknop is ingeduwd, maar 'war rooms' PS en N-VA draaien op volle toeren

Bart De Wever en Elio Di Rupo (archiefbeeld).
photo_news Bart De Wever en Elio Di Rupo (archiefbeeld).
De pauzeknop voor de federale regeringsvorming is ingedrukt, met maar één doel: de PS en N-VA aan tafel te krijgen. Tot dan houdt ook Vlaams formateur Bart De Wever zich muisstil. Maar onder de waterlijn wordt de grote veldslag voorbereid. De oorlogsmachines van de PS en N-VA draaien op volle toeren. "Het confederalisme van N-VA is al door de PS-machine gedraaid." De lichte cavalerie en de zware kanonnen staan paraat. "Vakantie tot eind juli? Zelfs weekends vrijhouden is moeilijk."

De PS: “Het confederalisme kent de PS al beter dan N-VA zelf”

“Francken mag en plein public roepen dat de PS een gesprek moet aangaan met N-VA, dat heeft ‘cero cero cero’ effect bij Di Rupo.” Maar de befaamde PS-studiedienst draait intussen elk scenario door de machines. “De ‘war room’ kent het confederalisme al beter dan de N-VA zelf.”

Je hebt 9% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

 • Slechts €6,95 €4,95 per 4 wekenGeniet 1 jaar van deze voordelige prijs
 • Lees 4 weken gratisEn krijg onbeperkt toegang tot alle artikels
 • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis


Alle artikels uit de krant

32 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Wesley Kenis

  Eigenlijk is er al confederalisme....de walen en.brussel doen nubzitvzijn hun goesting zonder ons....maar iemand moet geld ophoesten en dat is de enige reden dat wij er nog aanhangen...al de rest is al jaren gesplitst..en dztcwerkt niet bij hun zonder ONZE centen. Confederalisme of onafhankelijkheid...de walen moeten kiezen maar nog eens opnieuw verraden worden geeft oorlog en dat weten ze....maar de postjes hebben voorrang. Zo kortzichtig zijn politici dus....morgen vetpot en de rest is bijzaak

 • Peter Janssens

  Er zal vroeger een Waalse en Brusselse regering zijn dan een Vlaamse .

 • Roger Deprez

  België is een kunstmatig land dat ontstaan is door de separatisten van Brussel. De echte Vlamingen zijn het allang moe om als melkkoe te dienen en meer en meer Vlamingen beginnen dat te beseffen alhoewel het heel lang heeft geduurd. N-VA kan deze keer niet in de federale zonder Vlaamse eisen zoals de vorige keer want dan heeft ze op termijn geen bestaansreden meer. Niet in de federale gaan is beter dan wel gaan omdat de problemen in dit land niet op te lossen zijn.

 • Pieter Verhulst

  De pauze knop. Wedden dat we over de 541 dagen gaan. Ondertussen worden ze wel allemaal betaald.

 • Paul Boutsen

  En wie wordt de grootste pineut? De werkende Vlaming! Voor BDW moet hij en zij voor de grote bedrijven en industrie werken die op hun beurt dan geen belastingen moeten betalen, en voor DiRupo moet hij werken om de Waal, de Brusselaar en de rest van de geïmporteerde wereld te betalen. Hoe dan ook de Vlaming zal het gelag betalen.