Exclusief voor abonnees

De moeder die haar dochtertje Jansien (2,5) vermoordde: “Op kerkhof zeg ik altijd dat het me zó hard spijt”

"Jansien blijft voor mij dat kleine meisje van 2,5", zegt haar moeder. "Dat guitige kind dat zo graag danste en sprong, en dat zo mooi in haar eentje kon spelen."
Repro wiegandt "Jansien blijft voor mij dat kleine meisje van 2,5", zegt haar moeder. "Dat guitige kind dat zo graag danste en sprong, en dat zo mooi in haar eentje kon spelen."
"Ik kan soms nog niet vatten dat ik tot zoiets onmenselijks in staat ben geweest. Mijn grootste straf is dat ik het mezelf nooit zal vergeven." Aan het woord is de nu 52-jarige vrouw uit Sint-Job-in-'t-Goor die in 2004 haar dochtertje Jansien Bosmans (2,5) ombracht, in de nasleep van een postnatale depressie. Ze is sinds drie jaar vrij en probeert haar nieuwe leven op te bouwen. "Vaak denk ik: 'Mag ik nog wel genieten?'"

Je hebt 3% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

 • Slechts €6,95 €4,95 per 4 wekenGeniet 1 jaar van deze voordelige prijs
 • Lees 4 weken gratisEn krijg onbeperkt toegang tot alle artikels
 • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis


Alle artikels uit de krant

8 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Mady Vermeulen

  Een postnatale depressie is geen reden om een kleutertje te vermoorden. Ik walg van het zelfmedelijden van deze onwaardige moeder.

 • ketty Duhou Ketty

  Moedige getuigenis, onwezelijk voor mij...

 • Francis Scherlinx

  Soms is het moeilijk mensen te begrijpen, eens je zo een daad hebt gedaan gaat iedereen je anders bekijken, deze vrouw word idd hard gestraft voor een ding waar ze niets kon aan doen of verhelpen.. wij zijn zelf van sint job int goor en we hebben toen ook mee aan het zoeken geweest.. deze mevrouw ook geregeld tegen gekomen in het dorp, niemand zou zo iets willen dat het je zelf overkomt.. Zij word levenslang gestraft voor haar daad, Ben blij dat ze een tweede kans heeft gekregen..

 • Paul Philippaerts

  Dit is op geen enkele manier goed te praten. Is waarschijnlijk zelfs een wraakoefening waar het kind de dupe is geworden In ons land krijg je daar een paar jaar voor, en vergeten. Het zal jou kind maar eens zijn. Blijkbaar wordt een kindermoord in Belgie goedgepraat met psychiaters. Ze worden tegenwoordig allemaal onschuldig verklaard. of ze zijn schuldig maar geen straf. dat is pas straf. Het zal jou kind maar wezen.

 • Elke Claes

  Ik begrijp het ook niet. Omdat ik niet in haar schoenen het gestaan. Maar ik zal niet doen alsof het mij nooit zal overkomen en oordelen. Ik ben dankbaar dat ik tot nu toe een mooi, zorgeloos leven heb.