De man met de meeste stemmen wordt burgemeester, toch?

AMPER TWEE PARTIJEN WILLEN RECHTSTREEKSE VERKIEZING

Is de verkiezingsmoeheid toegeslagen onder de 'plakkers'? Sommige posters, zoals die hier van Vincen Quickenborne, kregen wel een erg aparte plaats toegekend.
Henk Deleu Is de verkiezingsmoeheid toegeslagen onder de 'plakkers'? Sommige posters, zoals die hier van Vincen Quickenborne, kregen wel een erg aparte plaats toegekend.
Rechtstreeks de burgemeester kiezen? In Vlaanderen zien enkel Open Vld en Vlaams Belang dat zitten. De rest bedisselt liever onderling wie burgemeester wordt. "Ik noem dat: schrik hebben van de kiezer."

Je hebt 8% van dit artikel gelezenAlle artikels uit de krant

51 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Steve Wildemeersch

  Mr. Delanghe, kiesrecht zou inhouden dat velen niet meer gaan stemmen omdat ze niet op de hoogte zijn waar politiek voor nodig is... behalve bepaalde groepen die van nature uit samengroepen en die alle belang hebben om hun mensen in de hoogste rangen te plaatsen om zo hun ideologie op te dringen... Dus aub laat kiesplicht aanblijven zodat mensen dan toch stemmen omdat ze er dan toch zijn.. Anders wordt het niet -stemmen uit gemakzucht...

 • marc mortier

  En wat met de cumuls ?

 • Marc De Metsler

  Voor Quicky moet men zeker stemmen dan is Kortrijk binnen de kortste keren vol met islam , als men de foto's en media bekijkt zou men beter moeten weten, dat hij en die fameuse Bourgois van de NVA aan tafel zaten met de moslims om te sponseren voor de moskee's , dus dit zijn volksverraders. De blauwe en NVA doen er alles aan om het land kapot te krijgen met da gespuis dat zich niet wil integreren.

 • Ghislain Globus

  De burgemeester van Kortrijk met minder stemmen dan Stefaan Declercq, maar met allerlei bochtenwerk was Quicky .Niemand vergeet wat voor vuil spelletje hij speelde om de sleep te pakken.

 • Marc Verschaeren

  Het is zo simpel als bonjour , alleen zij die zich geroepen voelen om aan politiek te doen verzieken de boel ! .