Minister Nathalie Muylle (CD&V) kwam Arthur persoonlijk feliciteren. "Hij heeft voor veel mensen iets betekend. Nu zijn er liefst 468.864 parkeerkaarten in omloop."
Volledig scherm
PREMIUM
Minister Nathalie Muylle (CD&V) kwam Arthur persoonlijk feliciteren. "Hij heeft voor veel mensen iets betekend. Nu zijn er liefst 468.864 parkeerkaarten in omloop."

De man aan wie we de gehandicaptenkaart te danken hebben: “Ik moest van mijn auto naar mijn werk kruípen. En nog kreeg ik boetes”

U zou denken: een speciale parkeerkaart voor gehandicapten, dat is er toch altijd geweest? U vergist zich. De kaart - en de bijhorende parkeerplaatsen op straat en op de parking van de supermarkt - zijn er in 1973 gekomen dankzij de volharding van één man: Arthur Meurrens (90). "Ik had récht op zo'n speciale plaats, vond ik. En ik heb gelijk gekregen."

 1. PREMIUM

  Brein achter 'martelka­mer' moest zelf vrezen voor zijn leven

  Robin van O., het vermoedelijke brein achter de onlangs opgerolde 'onderwereldgevangenis' met martelkamer nabij de Belgische grens in Roosendaal, moest wellicht zelf vrezen voor zijn leven. Op een inleidende zitting van het proces tegen de beruchte motorclub Caloh Wagoh raakte immers bekend dat leider Delano R. verdacht wordt van het beramen van een moordaanslag op Robin van O. Heel wat leden van de motorclub zouden al betrokken geweest zijn bij onderwereldmoorden en mislukte aanslagen. De belangrijkste opdrachtgever van Caloh Wagoh is allicht topcrimineel Ridouan Taghi, de drugsbaron die in Dubai is opgepakt en inmiddels in een Nederlandse cel zit. Taghi wisselde onder meer het adres van Robin van O. uit met een lid van Caloh Wagoh. Delano R. kreeg ook foto's doorgestuurd van de Porsche waarin de vriendin van Van O. reed, net als een politiefoto van Van O.
 1. Franstalig nieuwsanker krijgt slappe lach tijdens nieuwsuitzending
  Play

  Franstalig nieuwsan­ker krijgt slappe lach tijdens nieuwsuit­zen­ding

 2. "Gelieve de microfoon uit te schakelen": digitale persconferentie loopt niet helemaal zoals gehoopt
  Play

  "Gelieve de microfoon uit te schakelen": digitale persconfe­ren­tie loopt niet helemaal zoals gehoopt