Exclusief voor abonnees

De man aan wie we de gehandicaptenkaart te danken hebben: “Ik moest van mijn auto naar mijn werk kruípen. En nog kreeg ik boetes”

Minister Nathalie Muylle (CD&V) kwam Arthur persoonlijk feliciteren. "Hij heeft voor veel mensen iets betekend. Nu zijn er liefst 468.864 parkeerkaarten in omloop."
Minister Nathalie Muylle (CD&V) kwam Arthur persoonlijk feliciteren. "Hij heeft voor veel mensen iets betekend. Nu zijn er liefst 468.864 parkeerkaarten in omloop."
U zou denken: een speciale parkeerkaart voor gehandicapten, dat is er toch altijd geweest? U vergist zich. De kaart - en de bijhorende parkeerplaatsen op straat en op de parking van de supermarkt - zijn er in 1973 gekomen dankzij de volharding van één man: Arthur Meurrens (90). "Ik had récht op zo'n speciale plaats, vond ik. En ik heb gelijk gekregen."

Je hebt 8% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

 • Krijg onbeperkt toegangLees alle artikels via de site en app
 • Lees 4 weken gratisNadien slechts €6,95 per 4 weken
 • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis


Alle artikels uit de krant

13 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Vlado Cuvalo

  Mensen die het verdienen kunnen het niet krijgen zie dat de meeste met een dikke mercedes of bmw een kaart hebben alleen voor om een grote parkeerplaats te hebben dat noemt politiek

 • Walter Brosens

  Persoon die het nodig heeft kan het niet krijgen. In brief van afwijzingen staat als reden zo lang dat de onderste ledemaat niet af gezet zijn kan ze nog gaan. Ze heeft wel een zeldzame zenuwziekte aan haar onderste ledemaat waar haar evenwicht gevoel mee weg is.

 • Wesley Kenis

  Een top initaitief. Alleen spijtig dat de politie enkel tijd steekt in flitsen ipv menden beboeten die er onterecht misbruik van maken. En ik vind het vooral zielig om te lezen dat dit weeral een goed idee is dat NIET door een overbetaalde politieker bedacht is...waarom verdienen.m die dan zoveel want goede ideeën hebben ze nog nooit gehad wegens wereldvreemd zijn...telt dat niet als mentale handicap.. .

 • Kris D'hooghe

  Mijn zoon heeft een parkeerkaart gekregen voor zijn handicap van de fod.maar die gebruiken wij niet,hij kan gemakkelijk 20 km wandelen,die kaart zou maar eigelijk gegeven mogen worden voor problemen van de onderste ledematen.die kaarten worden onodig veel gegeven.krijgt ge een uitkering van de fod volgens de punten krijgt ge automatisch een kaart en er zijn veel mensen die dat niet nodig hebben.

 • louis pippers

  Bravo Arthur maar er wordt nog veel misbruik gemaakt van die plaatsen door bestuurders die geen mindervaliden kaart hebben en er ook op parkeren als minder valide met kaart onder vindt ik dit dagelijks en de politie keek er naar en doet niets