© Bart Leye
Volledig scherm
© © Bart Leye

De Lijn betaalt 35.350 euro boete voor rijden in Brusselse LEZ-zone

De Lijn rijdt nog steeds met vervuilende bussen in de lage-emissiezone van Brussel en moest dit jaar 35.350 euro ophoesten voor 101 boetes. Dat blijkt uit cijfers die Groen-parlementslid Stijn Bex opvroeg bij Vlaams mobiliteitsminister Lydia Peeters (Open Vld).

40 reacties

 • Gerard Braeckmans

  3 jaar geleden
  In Porto rijden de stadsbussen al meer dan 10 jaar op gas.
 • Danny Govaerts

  3 jaar geleden
  Als of een overstap halte maken niet tot de mogelijkheid hoort. Het moet toch mogelijk zijn dat streek bussen net voor de stad zorgt dat er op metro of stadsnet kan worden over gestapt.
 • Marc Verdonck

  3 jaar geleden
  Stop dan alle openbaar vervoer in de de steden. Wij moeten daar toch niet voor opdraaien.
 • Leo Kaya

  3 jaar geleden
  "uitzondering voor legervoertuigen en prioritaire voertuigen" m.a.w. de voertuigen van politie, brandweer enz. moeten de normen niet respecteren. De steden geven de Lijn zelfs geen tijd om nieuwe voertuigen volgens hun budget aan te kopen. Daarenboven moet De Lijn de wetten op overheidsopdrachten volgen, hetgeen tijdrovend is. De Lijn moet weigeren meer ritten uit te voeren dan ze aankan met toegelaten voertuigen, desnoods door een sterke vermindering van het aanbod.
 • DAVID VAN LAER

  3 jaar geleden
  De burger word verplicht zich aan de wet te houden, boetes van de lijn worden betaald door de belastingbetalers, iedereen gelijk voor de wet daaronder vallen ook alle dienstvoertuigen van hulpdiensten zo niet totale afschaffing van elke lez .
 1. PREMIUM

  De Block pakt asielmis­bruik harder aan

  Minister van Asiel en Migratie Maggie De Block (Open Vld) gaat misbruik van de asielprocedure door zogenaamde 'Dubliners' harder aanpakken. Dat zijn asielzoekers die naar ons land gekomen zijn, terwijl ze eigenlijk onder de verantwoordelijkheid vallen van een ander Europees land. Hun aandeel groeide vorig jaar aan tot 43% van al onze asielzoekers. Maar van die 11.882 'Dubliners' is nog geen tiende teruggekeerd naar het bevoegde land. De Block wil ze nu desnoods zelfs opsluiten in gesloten centra om dat terugkeercijfer hoger te krijgen. "Dit misbruik van de asielprocedure zorgt voor een onnodige werklast en legt een te grote druk op ons opvangnetwerk."
 1. ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?
  TV

  ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?

  Het geluk van rasechte ‘Gossip Girl’-fans kan niet op sinds dé Georgina Sparks haar opwachting maakt in het tweede seizoen van de reboot, die verschijnt 2 december op Streamz. Actrice Michelle Trachtenberg (37) kruipt dus opnieuw in de huid van haar personage uit 2007. Maar hoe gaat nog het met de rest van de originele cast? De ene bombardeerde tot een superster, de andere ging failliet of kwam in het oog van de storm te staan sinds de #MeToo-beweging.