Volledig scherm
© © Bart Leye

De Lijn betaalt 35.350 euro boete voor rijden in Brusselse LEZ-zone

De Lijn rijdt nog steeds met vervuilende bussen in de lage-emissiezone van Brussel en moest dit jaar 35.350 euro ophoesten voor 101 boetes. Dat blijkt uit cijfers die Groen-parlementslid Stijn Bex opvroeg bij Vlaams mobiliteitsminister Lydia Peeters (Open Vld).

41 reacties

 • Gerard Braeckmans

  1 jaar geleden
  In Porto rijden de stadsbussen al meer dan 10 jaar op gas.
 • Danny Govaerts

  1 jaar geleden
  Als of een overstap halte maken niet tot de mogelijkheid hoort. Het moet toch mogelijk zijn dat streek bussen net voor de stad zorgt dat er op metro of stadsnet kan worden over gestapt.
 • Marc Verdonck

  1 jaar geleden
  Stop dan alle openbaar vervoer in de de steden. Wij moeten daar toch niet voor opdraaien.
 • Leo Kaya

  1 jaar geleden
  "uitzondering voor legervoertuigen en prioritaire voertuigen" m.a.w. de voertuigen van politie, brandweer enz. moeten de normen niet respecteren. De steden geven de Lijn zelfs geen tijd om nieuwe voertuigen volgens hun budget aan te kopen. Daarenboven moet De Lijn de wetten op overheidsopdrachten volgen, hetgeen tijdrovend is. De Lijn moet weigeren meer ritten uit te voeren dan ze aankan met toegelaten voertuigen, desnoods door een sterke vermindering van het aanbod.
 • DAVID VAN LAER

  1 jaar geleden
  De burger word verplicht zich aan de wet te houden, boetes van de lijn worden betaald door de belastingbetalers, iedereen gelijk voor de wet daaronder vallen ook alle dienstvoertuigen van hulpdiensten zo niet totale afschaffing van elke lez .
 1. PREMIUM

  Ondanks corona scoren studenten even goed tot zelfs béter

  Corona heeft niet gezorgd voor slechte resultaten bij de examens in juni. Dat concluderen KU Leuven, UGent, VUB, UHasselt en een groot deel van de hogescholen na een eerste analyse. Over het algemeen liggen de punten in lijn met die van vorige jaren, vaak wordt er zelfs gewag gemaakt van iets betere resultaten. "De vooruitgang is - tegen mijn intuïtie in - het sterkst bij de startende studenten", zegt KU Leuven-rector Luc Sels. "Net bij de groep waar we ons het meeste zorgen om maakten, zien we dat ze gemiddeld een vol punt meer behaalden: 10,63/20 tegenover 9,68/20." Zowel de KU Leuven, de UGent als de AP Hogeschool Antwerpen zijn er zeker van dat de proffen en lesgevers de lat niet lager hebben gelegd en zeker niet milder hebben geëxamineerd. Er wordt wel gewezen op het wegvallen van het studentenleven en op de verhoogde stress, die wellicht voor meer studie-ijver heeft gezorgd. "Het is een buikgevoel, maar ik denk dat ook de online-lessen geholpen hebben", zegt Jan Danckaert, vice-rector Onderwijs van de VUB. "Studenten konden de les op die manier nog eens herbekijken als ze iets niet verstonden. Maar nu al verklaringen geven is moeilijk. Om dat echt te kunnen doen, hebben we een onderzoek opgezet." (DM)
 1. Wat als de vonk uit de relatie is? Dina Tersago geeft tips Missie Callcenter

  Wat als de vonk uit de relatie is? Dina Tersago geeft tips

 2. Britse vader: "Als je mogelijk afscheid moet nemen van je partner én je baby, dan stort je wereld in"
  Play

  Britse vader: "Als je mogelijk afscheid moet nemen van je partner én je baby, dan stort je wereld in"