Marc Van Ranst als vijftienjarige, met wilde haren en een zelfzekere blik. Van Ranst was dan wel een blokbeest, saai was hij niet.
Volledig scherm
PREMIUM
Marc Van Ranst als vijftienjarige, met wilde haren en een zelfzekere blik. Van Ranst was dan wel een blokbeest, saai was hij niet. © rv

De jonge jaren van Marc Van Ranst (deel 2): "Hij moest niet veel moeite doen om de interesse van vrouwen te wekken”

Geen V-trui zo vertrouwd als die van Marc Van Ranst. We kennen ook de wallen onder zijn ogen en de vaderlijke rust van zijn stem. Dagelijks spreekt hij ons toe en de meesten hebben veel aan zijn woorden. Maar de man in die V-trui kennen we amper. Uw krant dook met familie, vrienden en collega's van Van Ranst in de eerste dertig levensjaren van de bekende viroloog, op zoek naar de bouwstenen van zijn carrière en persoonlijkheid.

30 reacties

 • pascal de bruycker

  12 maanden geleden
  in het begin was het maar een griepje ,enz , en stilaan veranderde iedere dag de versie... Het spijt me , maar warm en koud blazen tegelijk is niet wat men verwacht van experten . Economische belangen zijn belangrijk , maar momenteel zitten we nog volop in de medische fase . Politici proberen elke dag de accenten te verplaatsen onder druk van hun belangengroepen . Een serieuze herval zal er aankomen...
 • lieven van brussel

  12 maanden geleden
  Men kan zich niet van de indruk ontdoen dat MVR graag in de media (tv, krant,..) komt. Ambitie naar politieke carriere via PVDA? De invloed van de expert-virologen is veel te groot en vormen een handige paraplu voor de politici (minderheidsrering) om zich achter weg te steken en beslissingen te moeten nemen op begrotingsvlak.
 • Johnny chanet

  12 maanden geleden
  Van Ranst en Van Gucht lijken me beiden realistische mensen.
 • Philipe Tazoumbite

  12 maanden geleden
  Heeft wat weg van (de jonge) Boudewijn BUCH, maar dan zonder wallen :-)
 • Nols GERRY

  12 maanden geleden
  Geef mij maar dr Van Gucht.. Die van Ranst is geïnspireerd door het communisme, dus totalitaire regeltjes, de vrije handel verbieden, enz.. Dat ligt hem wel.. De lockdown nog doortrekken tot eind vd zomer.. Laat die gast links liggen aub
 1. PREMIUM

  Brein achter 'martelka­mer' moest zelf vrezen voor zijn leven

  Robin van O., het vermoedelijke brein achter de onlangs opgerolde 'onderwereldgevangenis' met martelkamer nabij de Belgische grens in Roosendaal, moest wellicht zelf vrezen voor zijn leven. Op een inleidende zitting van het proces tegen de beruchte motorclub Caloh Wagoh raakte immers bekend dat leider Delano R. verdacht wordt van het beramen van een moordaanslag op Robin van O. Heel wat leden van de motorclub zouden al betrokken geweest zijn bij onderwereldmoorden en mislukte aanslagen. De belangrijkste opdrachtgever van Caloh Wagoh is allicht topcrimineel Ridouan Taghi, de drugsbaron die in Dubai is opgepakt en inmiddels in een Nederlandse cel zit. Taghi wisselde onder meer het adres van Robin van O. uit met een lid van Caloh Wagoh. Delano R. kreeg ook foto's doorgestuurd van de Porsche waarin de vriendin van Van O. reed, net als een politiefoto van Van O.
 1. PREMIUM

  Van 0 naar 20 besmettin­gen in één week in Heus­den-Zol­der

  In het Limburgse Heusden-Zolder is een nieuwe besmettingspiek vastgesteld: het aantal coronagevallen steeg er van 0 naar 20 in nog geen week tijd. Niemand heeft een idee van waar die besmettingshaard komt, zegt waarnemend burgemeester Marleen Hoydonckx (GOED). "De overheid probeert dit nu na te trekken en te zien waar we maatregelen kunnen nemen. Het is voor ons heel moeilijk, want we krijgen niet meteen info over wie mogelijk besmet is." Een gepland feestje van club Labyrinth voor 400 personen dit weekend is alvast geannuleerd, net als een evenement voor oud-mijnwerkers.
 2. Onze opinie. Het knipperlichtsysteem biedt vals gevoel van veiligheid: in werkelijkheid is het vaak willekeur
  PREMIUM

  Onze opinie. Het knipper­licht­sys­teem biedt vals gevoel van veiligheid: in werkelijk­heid is het vaak willekeur

  Buitenlandse Zaken actualiseert elke dag een lijst van landen, streken en steden waar je als Belg beter geen vakantie houdt in tijden van corona. Netjes opgedeeld in rood, oranje en groen. Rood en dus verboden: het land Zweden, de provincie Lleida in Catalonië, de stad Leicester, waar Youri Tielemans en Dennis Praet voetballen, en de wijk Santa Clara in Lissabon, een stadsdeel waar ook zonder corona weinig toeristen komen.
 1. Nationaal rouwmoment legt leven in Engeland een minuut lang (letterlijk) stil
  Play

  Nationaal rouwmoment legt leven in Engeland een minuut lang (letterlijk) stil

 2. Zijn er ook versoepelingen voor kinderen mogelijk? Benjamin Dalle: "Het advies blijft: één hobby per kind"
  Play

  Zijn er ook versoepe­lin­gen voor kinderen mogelijk? Benjamin Dalle: "Het advies blijft: één hobby per kind"