Premier Wilmès geflankeerd door ministers-presidenten Di Rupo, Jambon en Jeholet. De regeringen hebben een verantwoordelijkheid in het hoge aantal coronadoden, vindt 60% van de Belgen.
Volledig scherm
PREMIUM
Premier Wilmès geflankeerd door ministers-presidenten Di Rupo, Jambon en Jeholet. De regeringen hebben een verantwoordelijkheid in het hoge aantal coronadoden, vindt 60% van de Belgen. © Photo News

De Grote Peiling: 71 procent vindt tweede lockdown geen probleem

Negen ministers bevoegd voor Volksgezondheid: daar ziet bijna niemand het nut van in. Om dat aan te pakken, willen 6 op de 10 Belgen de gezondheidszorg herfederaliseren. Dat blijkt uit de Grote Peiling van 'Het Laatste Nieuws', VTM Nieuws, RTL en 'Le Soir'. Zelfs een meerderheid van de kiezers van N-VA en Vlaams Belang is daar voorstander van.

161 reacties

 • Rudy Steyleman

  2 jaar geleden
  Dit land werkt niet meer. Herfederaliseer mobiliteit en gezondheidszorg. Schaf de helft van die 80 ministerposten af. Hoe meer politiekers, hoe meer ze elkaar tegenwerken en er niets gebeurt. Het Vlaams beleid is een klucht. Enkel praatjes op tv. In realiteit gebeurt er niets. Laat de verkiezingen maar komen.
 • Nathalie de laet

  2 jaar geleden
  Durf het te vragen : waar zijn de cijfers van de griep..... Die is ook dodelijke... En zoek maar op één van de voorbije seizoenen zelfs meer sterfte dancovid19..... Corona is erg maar griep ook... Kanker.. Verkeersdoden.... We zullen ons allemaal opsluiten en NIET meer leven... Is dit wat we willen.... Ze willn ons terug naar de tijd van Hitler (sorry) dat we allemaal monddood wordrn
 • philippe dierickx

  2 jaar geleden
  71 %. Wat een fake news toch. Nog geen 30 % wil een nieuwe lock down !
 • Hendrik Goris

  2 jaar geleden
  Luc Van Bogaert, alle bevoegdheden zijn gedeeld zonder duidelijke verantwoordelijke, dus ook in de ouderenzorg.
 • jan boden

  2 jaar geleden
  Die bevraagden waren waarschijnlijk allemaal ambtenaren die automatisch hun pree krijgen. Vraag het eens aan 1000 zelfstandigen dan krijg je het omgekeerde cijfer.
 1. Liegen over je vorige loon om een hoger salaris te strikken? Dit zeggen de experts
  Jobat

  Liegen over je vorige loon om een hoger salaris te strikken? Dit zeggen de experts

  Heb je een nieuwe baan in het vizier, komt vroeg of laat het onderwerp ‘loon’ naar boven. Om je nieuwe salaris te bepalen of een goed voorstel te kunnen doen, durft een werkgever daarbij al eens vragen wat je op je huidige job verdient. Vind je dit maar een ongemakkelijke vraag en weet je er geen blijf mee? Is je huidige loon aan de lage kant en wil je een mooie promotie niet mislopen met een al te eerlijk antwoord? Jobat.be legt de kwestie voor aan hr-dienstverlener SD Worx.
 2. PREMIUM

  Koning ruilt op 21 juli vuurwerk voor bezoek aan woonzorg­cen­trum

  Het wordt dinsdag een onuitgegeven nationale feestdag. De koning en zijn gezin beginnen wel nog met de traditionele viering van het Te Deum - met een beperkt aantal aanwezigen - maar het militaire defilé wordt vervangen door een ceremonie van amper 75 minuten, waarin hulde wordt gebracht aan de helden van de coronacrisis. Opmerkelijk: in plaats van feest te vieren in het park of naar het vuurwerk te kijken, gaan Filip, Mathilde en de vier kinderen om 17 uur op bezoek in het woonzorgcentrum Cecilia in Alken. Ze spreken er met bewoners en personeel en wonen een optreden bij van het koor Re-Member-Mi, dat met muziek mensen met dementie beter probeert te bereiken. In Morlanwelz bezoekt het gezin een uur later een hersteloord voor mensen die revalideren. (PhG)