Exclusief voor abonnees

De Grote Peiling: 71 procent vindt tweede lockdown geen probleem

MEERDERHEID IS VOORSTANDER VAN HERFEDERALISEREN, ZELFS BIJ N-VA- EN VB-KIEZERS

Premier Wilmès geflankeerd door ministers-presidenten Di Rupo, Jambon en Jeholet. De regeringen hebben een verantwoordelijkheid in het hoge aantal coronadoden, vindt 60% van de Belgen.
Photo News Premier Wilmès geflankeerd door ministers-presidenten Di Rupo, Jambon en Jeholet. De regeringen hebben een verantwoordelijkheid in het hoge aantal coronadoden, vindt 60% van de Belgen.
Negen ministers bevoegd voor Volksgezondheid: daar ziet bijna niemand het nut van in. Om dat aan te pakken, willen 6 op de 10 Belgen de gezondheidszorg herfederaliseren. Dat blijkt uit de Grote Peiling van 'Het Laatste Nieuws', VTM Nieuws, RTL en 'Le Soir'. Zelfs een meerderheid van de kiezers van N-VA en Vlaams Belang is daar voorstander van.

Je hebt 7% van dit artikel gelezenAlle artikels uit de krant

161 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Rudy Steyleman

  Dit land werkt niet meer. Herfederaliseer mobiliteit en gezondheidszorg. Schaf de helft van die 80 ministerposten af. Hoe meer politiekers, hoe meer ze elkaar tegenwerken en er niets gebeurt. Het Vlaams beleid is een klucht. Enkel praatjes op tv. In realiteit gebeurt er niets. Laat de verkiezingen maar komen.

 • Nathalie de Laet

  Durf het te vragen : waar zijn de cijfers van de griep..... Die is ook dodelijke... En zoek maar op één van de voorbije seizoenen zelfs meer sterfte dancovid19..... Corona is erg maar griep ook... Kanker.. Verkeersdoden.... We zullen ons allemaal opsluiten en NIET meer leven... Is dit wat we willen.... Ze willn ons terug naar de tijd van Hitler (sorry) dat we allemaal monddood wordrn

 • philippe dierickx

  71 %. Wat een fake news toch. Nog geen 30 % wil een nieuwe lock down !

 • Hendrik Goris

  Luc Van Bogaert, alle bevoegdheden zijn gedeeld zonder duidelijke verantwoordelijke, dus ook in de ouderenzorg.

 • Jan Boden

  Die bevraagden waren waarschijnlijk allemaal ambtenaren die automatisch hun pree krijgen. Vraag het eens aan 1000 zelfstandigen dan krijg je het omgekeerde cijfer.