Premier Wilmès geflankeerd door ministers-presidenten Di Rupo, Jambon en Jeholet. De regeringen hebben een verantwoordelijkheid in het hoge aantal coronadoden, vindt 60% van de Belgen.
Volledig scherm
PREMIUM
Premier Wilmès geflankeerd door ministers-presidenten Di Rupo, Jambon en Jeholet. De regeringen hebben een verantwoordelijkheid in het hoge aantal coronadoden, vindt 60% van de Belgen. © Photo News

De Grote Peiling: 71 procent vindt tweede lockdown geen probleem

Negen ministers bevoegd voor Volksgezondheid: daar ziet bijna niemand het nut van in. Om dat aan te pakken, willen 6 op de 10 Belgen de gezondheidszorg herfederaliseren. Dat blijkt uit de Grote Peiling van 'Het Laatste Nieuws', VTM Nieuws, RTL en 'Le Soir'. Zelfs een meerderheid van de kiezers van N-VA en Vlaams Belang is daar voorstander van.

161 reacties

 • Rudy Steyleman

  12 maanden geleden
  Dit land werkt niet meer. Herfederaliseer mobiliteit en gezondheidszorg. Schaf de helft van die 80 ministerposten af. Hoe meer politiekers, hoe meer ze elkaar tegenwerken en er niets gebeurt. Het Vlaams beleid is een klucht. Enkel praatjes op tv. In realiteit gebeurt er niets. Laat de verkiezingen maar komen.
 • Nathalie de Laet

  12 maanden geleden
  Durf het te vragen : waar zijn de cijfers van de griep..... Die is ook dodelijke... En zoek maar op één van de voorbije seizoenen zelfs meer sterfte dancovid19..... Corona is erg maar griep ook... Kanker.. Verkeersdoden.... We zullen ons allemaal opsluiten en NIET meer leven... Is dit wat we willen.... Ze willn ons terug naar de tijd van Hitler (sorry) dat we allemaal monddood wordrn
 • philippe dierickx

  12 maanden geleden
  71 %. Wat een fake news toch. Nog geen 30 % wil een nieuwe lock down !
 • Hendrik Goris

  12 maanden geleden
  Luc Van Bogaert, alle bevoegdheden zijn gedeeld zonder duidelijke verantwoordelijke, dus ook in de ouderenzorg.
 • Jan Boden

  12 maanden geleden
  Die bevraagden waren waarschijnlijk allemaal ambtenaren die automatisch hun pree krijgen. Vraag het eens aan 1000 zelfstandigen dan krijg je het omgekeerde cijfer.
 1. Moeder bezorgd na bezoek Walibi: "Coronaregels niet gerespecteerd"
  PREMIUM

  Moeder bezorgd na bezoek Walibi: "Coronare­gels niet gerespec­teerd"

  Een bezorgde moeder uit Erpe-Mere slaat alarm over de drukte in Walibi. De vrouw, die anoniem wil blijven, zegt dat het park de veiligheidsregels dit weekend amper respecteerde. "Mensen stonden vaak zonder mondmasker dicht bij elkaar in de rij voor de attracties. Groepjes uit verschillende 'bubbels' moesten ook bij elkaar in de karretjes zitten. Het is dat ik mijn zoontje niet wilde teleurstellen - anders was ik direct vertrokken. Walibi verzekerde me dat er maximaal 3.000 mensen tegelijk in het park mochten. Naar mijn gevoel waren dat er veel meer."