Op een zondagnamiddag in zijn thuisgemeente treffen we de vierde bekendste Brakelnaar na Herman De Croo, Peter Van Petegem en Marijn Devalck.
Volledig scherm
PREMIUM
Op een zondagnamiddag in zijn thuisgemeente treffen we de vierde bekendste Brakelnaar na Herman De Croo, Peter Van Petegem en Marijn Devalck. © Florian Van Eenoo photonews

De gemengde gevoelens van vicepremier Alexander De Croo: "JA, er zat meer in deze regering"

"Er zijn de voorgaande jaren akkoorden gesloten waarvan we wisten dat één van de vier partners zou bloeden. Dat heeft de uitvoering ervan geen goed gedaan." Alexander De Croo (Open Vld) erkent: de regering-Michel had beter gekund. En toch noemt hij het centrumrechtse avontuur een succes. "De greep van de sociale partners op dit land is verkleind."

56 reacties

 • Erik Quartier

  2 jaar geleden
  Dat zegt Bart Dewever al lang, schuldige cvp, lees acw Mr Peeters en zijn voorzitter!!!
 • Jan Lambert

  2 jaar geleden
  Wat betekent nog een regering. Ik stel me kandidaat en wil slechts de helft van wat zij verdienen. Nadien zal ik hetzelfde verklaren... beste kiezers leer uw les!
 • leon vuchelen

  2 jaar geleden
  T'ja gij hebt daar niet veel(lees niets)aan bijgedragen.
 • Robert De Fruytier

  2 jaar geleden
  Natuurlijk is het toch nog een succes;de rijken zijn rijker geworden en de burger wordt meer en meer uitgeschud,en blaasjes wijsgemaakt.Neem nu eens het waterdecreet onlangs uitgevaardigd:de bevolking wordt verplicht regenwaterreservoirs te plaatsen bij nieuwbouw;nu er wat tekort is mogen de mensen dat regenwater niet eens gebruiken!?Waar is de logica?Totaal absurd,en begrijpe wie kan!Maar het beleid is toch een succes......
 • Jennifer Peeters

  2 jaar geleden
  Mijnheer vindt dit avontuur een succes? Natuurlijk. De rijken zijn er sterk op vooruitgegaan en de gewone mensen hebben zwaar ingeleverd. Maar bij de volgende verkiezingen is het aan ons. Hopelijk wordt jouw partij en NVA dan zwaar afgestraft!!!
 1. PREMIUM

  Dit weekend naar Oostende? Dan is reserveren verplicht

  Van 18 tot en met 22 juli wordt het aanmeldingssysteem voor de drie drukste stranden in Oostende geactiveerd. Vanaf vandaag kan je je plekje reserveren. Het systeem moet ervoor zorgen dat de social distancing op deze stranden gegarandeerd is. Aanmelding is enkel nodig op de stranden in het centrum, van aan het Zeeheldenplein tot net voor de Venetiaanse Gaanderijen. "Door de mooie weersvoorspellingen, de start van het bouwverlof en de Nationale Feestdag op 21 juli zullen er heel wat mensen naar Oostende afzakken", zegt burgemeester Bart Tommelein (Open Vld). "Door het activeren van ons aanmeldingssysteem willen we een goede inschatting krijgen van de te verwachten drukte om zo de nodige maatregelen te kunnen treffen." (TVA)
 1. PREMIUM

  Foto op achtergela­ten gsm breekt inbreker zuur op

  Een twintiger is veroordeeld tot twee jaar cel voor verschillende inbraken en diefstallen. Hij verloor bij één van die pogingen zijn gsm, wat hem uiteindelijk de das om zou doen. In de nacht van 7 op 8 maart wilde de man een woning in Zaventem binnendringen. Hij slaagde erin een rolluik te forceren en het raam in te slaan. Maar door het lawaai dat hij gemaakt had, wekte hij de bewoner. Tijdens z'n vlucht viel zijn gsm uit zijn zak. De gealarmeerde politie vond een foto van de dader op de gsm en stuurde deze meteen door naar alle patrouilles. Met succes, want even later kruiste één van die patrouilles een verdachte man die wel erg leek op de man op de foto. Die probeerde nog te vluchten, maar dat kon niet baten. In zijn rugzak troffen de agenten gsm's, juwelen en laptops aan. Deze konden gelinkt worden aan twee andere inbraken en enkele diefstallen in de Brusselse metro. (WHW)
 1. Slimme hond haalt bier voor baasje
  Play

  Slimme hond haalt bier voor baasje

 2. Schokkende beelden tonen hoe 89-jarige vrouw gewelddadig de straat op wordt geduwd en bestolen
  Play

  Schokkende beelden tonen hoe 89-jarige vrouw geweldda­dig de straat op wordt geduwd en bestolen