De dubbele bocht van N-VA: alles om niet dader maar wel slachtoffer te zijn

N-VA KRIJGT POWERPLAY ALS BOEMERANG IN GEZICHT

De wisselmeerderheid is een feit: de regeringspartijen, behalve N-VA, stemmen voor, en krijgen hulp van bijna alle oppositiepartijen.
Photo News De wisselmeerderheid is een feit: de regeringspartijen, behalve N-VA, stemmen voor, en krijgen hulp van bijna alle oppositiepartijen.
N-VA gooit het roer helemaal om, nu haar powerplay over het VN-migratiepact faliekant is mislukt. Plots mag de premier naar Marrakesh en wordt "de hand uitgestoken" naar de coalitiepartners om verder te gaan met deze "goede regering". Alles om straks geen dader maar slachtoffer te zijn wanneer Michel I toch nog zou vallen over het migratiepact.

Kan iemand zichzelf harder tegenkomen dan Peter De Roover, de Kamerfractieleider van N-VA? Was de jongste weken uit geen tv-uitzending weg te slaan, steeds met rode lijnen, scherpe veto's en een sarcastische humor die premier Michel politiek pijn deed. Een wisselmeerderheid om het VN-migratiepact aan te nemen in Marrakech zou neerkomen op het uit de regering duwen van de N-VA, stelde hij vorige week nog. "Het huis van de democratie staat hier in Brussel, niet in Marrakech." 

Je hebt 13% van dit artikel gelezenAlle artikels uit de krant

67 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • geert calu

  De werkgevers krijgen 9 miljard van de RSZ deze legistratuur, de vluchtelingen kosten ons nog geen 120 miljoen en het is hun fout dat de sociale verworvenheden afgebouwd worden, blijf eerlijk en anders ga kijken naar Panama daar vlucht niemand, er is al geld genoeg van belgie

 • yves luyten

  Zolang NVA niet zelf opstapt kan dit pakt niet ondertekend worden, worden ze gedumpt dan is er geen regering meer en kan er ook niet getekend worden. Stapt de NVA op, dan is er nog een regering met wissel meerderheid in het parlement en wordt het migratie pakt getekend met alle gevolgen van dien voor de belasting betalende Belg.

 • Chris Devlaeminck

  En maar baggeren, de N-VA dit en de N-VA dat. Wat ik zie is dat alle partijen, het VB niet meegerekend, aantonen bereidt te zijn volgend jaar naar de verkiezingen toe samen te spannen om de N-VA eraf te rijden. Wat mij interesseert is wat de meerderheid van de bevolking wil. Zowel in België als Europa. Is die bevolking voor een ongebreideld asiel en immigratiebeleid of niet? De deur wagenwijd open of de rem erop? Daar gaat het over.

 • kamiel fremault

  hendrik boudrez: Normaal gezien is dit de regering tenzij er een meerderheid in het parlement stemt dat zij geen vertrouwen meer heeft in die regering. dan is het over en uit.

 • benny vandersanden

  En fier dat ze zijn over hun wisselmeerderheid. De burger zal oordelen in mei