Exclusief voor abonnees

De Block betwist half miljard euro verlies voor sociale zekerheid maar 'mag' dat niet bewijzen

Minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open Vld) wilde een verklaring die ze deed op Twitter niet met dezelfde woorden herhalen in de krant.
Jan De Meuleneir/Photo News Minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open Vld) wilde een verklaring die ze deed op Twitter niet met dezelfde woorden herhalen in de krant.
Onze sociale zekerheid is de voorbije jaren een half miljard euro armer geworden omdat een duur geneesmiddel voor ouderdomsblindheid kunstmatig bevoordeeld werd ten nadele van een veel goedkoper alternatief. "Klopt niet", zegt minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open Vld). Of ze dat kan bewijzen? "Nee, da's geheim."

Je hebt 8% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

Kies hier je voordeelperiode:Alle artikels uit de krant

89 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Rudolf Jacobs

  m.a.w. corruptie is hiermede dus bewezen,na bewijzen zouden er teveel lijken uit de kasten kunnen vallen,bende bedriegers ,waarom zitten die losers eigelijk nog in deze regering ,ik geloof alleen maar om te graaien

 • jos de klinker

  Je moet nog eerst inzitten met jezelf voor een ander zijn gezondheid je deert ! Wat anders moet is de aanstelling van rechters ... zodat eerbare mensen de macht hebben , het op te nemen voor de bevolking . Geheim .... en de eedverklaring ? Ah ja was ook een leugen .

 • marijke boulet

  Is een goedkope en gemakkelijke uitleg " het is geheim" , ze moet haar zin afmaken , het is geheim hoeveel smeergeld en snoepreisjes ik en de rest van de politici ontvang van de farma-industrie

 • Guy Dupont

  Belachelijk: "dat is geheim". Mens zou beter eerst nadenken en dan uitlatingen doen. Je hebt "beweringen" en "feiten".

 • Luc Janssens

  De Block is passé. Dat is eigenlijk Open VLD ook, maar De Wever is grote logevriend. Dat bewijst hij elke dag (zie zijn grote broer in de loge-universiteit bij uitstek, de UGent, die bij de laatste rectorenverkiezingen openlijk invloed deed blijken.