Exclusief voor abonnees

De biecht van Vlaanderens jongste moordenaar, die op zijn 16e zijn bompa doodde en sinds kort vrij is (deel 1)

Guy Claes
rvb Guy Claes
Vlaanderens jongste moordenaar is sinds kort vrij onder elektronisch toezicht. De nu bijna 34-jarige Guy Claes uit Kontich was 16 toen hij met twee kompanen inbrak bij zijn tante en er een roofmoord pleegde op zijn bompa Gilbert Stynen (71), die onverwacht was binnengekomen. De assisenjury veroordeelde de tiener tot 25 jaar, waarvan hij 18 jaar effectief in de cel zat. Onze reporters Annick Grobben en Patrick Lefelon spraken met hem. Wat heeft de gevangenis met hem gedaan? Denkt hij nog vaak aan zijn bompa? En ziet hij nog een toekomst voor zichzelf? Lees hier de volledige reeks.

Je hebt 3% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

Kies hier je voordeelperiode:Alle artikels uit de krant

10 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Hendrik Somers

  Dus die man krijgt hier nog even wat aandacht, zie hem staan glimmen. Schandalig!

 • Bjos Mia

  25 jaar = 18 jaar. Wat een farce.

 • Mo Biraja

  ja geef hem ook nog eens zijn 15min of fame mischien kan hij er boek over schrijven kan hij er nog geld uitkloppen pfff......

 • Fernand Beaumonde

  Die man vertelt hoe en waardoor hij die weerzinwekkende moord begaan heeft. Hij heeft spijt van wat hij gedaan heeft en heeft in vergelijking met andere moordenaars veel te lang in de cel gezeten. Moord door minderjarige is normaalgezien cel tot meerderjarigheid. Eigenlijk 5jaar en geen 18. De moordenaars van die jonge agente kwamen veel sneller vrij en die hebben geen schuldgevoel!!

 • Herman Van den Bosch

  Ik begrijp écht onze rechtsregels niet, deze verschrikkelijke daad is haast onmenselijk in mijn ogen en kan het maar niet vatten. Moet je als gewone burger die moordenaar aanvaarden in onze maatschappij nu hij vrij is? Ik kan hardvochtig klinken maar dit individu verdiende effectief levenslange dwangarbeid, geen genade!