Exclusief voor abonnees

De biecht van Vlaanderens jongste moordenaar (deel 2): "Mijn bompa wordt doodgeklopt. En ik kijk toe”

Grootvader Gilbert (71) kreeg slagen van een klauwhamer. "Had ik hem nog kunnen redden als ik had ingegrepen? Dat heb ik mij dikwijls afgevraagd."
Joel Hoylaerts / Photo News Grootvader Gilbert (71) kreeg slagen van een klauwhamer. "Had ik hem nog kunnen redden als ik had ingegrepen? Dat heb ik mij dikwijls afgevraagd."
Guy Claes probéért nog te vluchten wanneer hij zijn bompa onverwacht hoort binnenkomen tijdens de inbraak in het huis van zijn tante. Maar dat mislukt. Oneindig veel erger nog: hij zal vervolgens toekijken hoe zijn grootvader voor zijn ogen wordt doodgeklopt. "Ik bevroor toen ik het zag gebeuren." Het komt hem duur te staan, want de jeugdrechter zal de 16-jarige tiener zonder pardon uit handen geven. Guy Claes wordt daarmee Vlaanderens eerste minderjarige die voor roofmoord voor assisen staat. "Ik kreeg de straf die ik heb verdiend." Lees de volledige reeks hier.

Je hebt 4% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

Kies hier je voordeelperiode:Alle artikels uit de krant

17 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • paul lemmens

  steek hem terug in het gevang heeft nu nog plezier om het te vertellen in de media en deze maakt er gretig gebruik van omdat ze geen degelijk artikel meer kunnen schrijven

 • carmen Van de casteele

  Ongelooflijk weer 1 slachtoffer van de maatschappij. Dat zijn de gevolgen van rotverwendde kinderen, zoals hij er 1 was, dat komt nooit goed. Het ogenblik dat ze iets niet meer krijgen of minder krijgen, loopt het mis en dat is wat met hem gebeurd is. Sommige mensen geven hun kinderen alles wat ze vragen maar dat is verkeerd want ze kennen geen neen, en zullen ofwel heel ongelukkig worden met alle gevolgen vandien of totaal ontsporen zoals deze gast. En nog heeft hij het niet begrepen.

 • MARC POELMAN

  Je moet maar durven zoveel jaar na de verschrikkelijke feiten met je foto in de krant komen. Moeten we nu medelijden hebben met die kerel? Want dat is precies de bedoeling lijkt het me.

 • Sjonny Martero

  Voor mijn part kan hij voor de rest van zijn leven in de cel.

 • Linde Segaert

  Interessant verhaal. Jammer dat één seconde wordt beoordeeld terwijl er zoveel aan voorafging dat aanleiding was tot die ene seconde. Uiteindelijk was het wel nooit zijn bedoeling om iemand te doden. En zeker niet zijn opa. Lijkt mij logisch dat hij door de ontwikkeling van wat hij toen zag gebeuren bevriest en niets meer kan doen. Letterlijk bevriezen is een heel raar iets voor wie nog nooit iets ergs traumatisch heeft meegemaakt. Het zorgt ervoor dat je letterlijk niets kunt doen op dat moment