.
Volledig scherm
PREMIUM
. © rv

Dé beelden van de coronacrisis, gekozen door hoofdrolspelers als Marc Van Ranst en Steven Van Gucht: “Dit is het beeld dat ik nooit zal vergeten”

Er zijn zo van die foto's die de hele wereld kent. Die van 'het napalmmeisje' tijdens de Vietnamoorlog. Van de 'Falling Man', die op 11 september 2001 zijn dood tegemoet springt vanuit het WTC. Of van de Indiase stewardess na de aanslagen van 22 maart 2016 op een bankje in Zaventem. Wij vroegen aan enkele hoofdrolspelers van deze coronacrisis wat voor hen hét beeld is van de voorbije maanden.

23 reacties

 • Dis Van Tendeloo

  8 maanden geleden
  De worstelpartij van Koen Geens met z'n mondmasker is voor mij HET beeld van de coronacrisis.
 • Peter Jacobs

  8 maanden geleden
  Dus betreffende die foto van die Italiaanse verpleegster, is de boodschap, dat deze niet in staat is om het eigen aangezicht te beschermen tegen verwondingen, door het dragen van een masker, vanwege deze crisis, klopt dat ? Ok. Maar toch staan deze in voor de verzorging van patiënten met een medische urgentie. Hmm. Kan er iemand haar vertellen hoe ze dat kan vermijden ? En ook even checken of de of er ook geen patiënten niet de nodige zorg ontvangen hebben ?
 • Marc Breugelmans

  8 maanden geleden
  Aan de reacties hier te zien hebben er weinig respect voor de mensen die in de vuurlinie stonden en nog staan.Laten we zonder wetenschappers werken,we zullen dan eens zien wat er gebeurt.Juist,situaties zoals in Brazilië.Zelfs de wereldleiders laten het afweten.Rusland,China en USA liegen dat het zwart ziet.
 • Chris Devlaeminck

  8 maanden geleden
  Wat ik niet zal vergeten. Mijn dochter, werkzaam in een WZC, heeft het weken moeten doen zonder bescherming. Na een tijd kregen ze 3 maskers die ze om de 3 dagen afwisselend gebruikten. Nu doen ze het 8 uur met eenzelfde masker. De directeur zegt niet de mogelijkheden te hebben hen om de 4 uur te voorzien van een nieuw masker. Intussen zie je op straat eenzaten nutteloos met een masker rondlopen, op de fiets, zelfs in de auto. Die staan dan om 20u00 te applaudisseren waarschijnlijk. Kafka!
 • Joan Lute

  8 maanden geleden
  Voor mij persoonlijk is door de crisis alleen nog maar erger duidelijk geworden dat ondanks de vele mooie initiatieven de maatschappij in haar geheel toch niet zo warm is als we zelf willen geloven. En het begon allemaal met het egoïstisch primitieve hamstergedrag gevolgd door verzet tegen de lockdown en social distancing. Nog veel te veel mensen denken dat het en lachertje is zolang ze zelf niet getroffen worden. De grote tol zal vanaf september betaald moeten worden
 1. PREMIUM

  Optreden Gene Thomas zo leuk dat het is stilgelegd

  Tot drie keer heeft de organisator van de Good Mood Summer Bar in Laarne Gene Thomas gevraagd z'n optreden stil te leggen. Reden: het publiek leek de coronamaatregelen vrijdag in al zijn enthousiasme even vergeten. "Na overleg met de ordediensten hebben we besloten om het evenement zelf twee uur vroeger dan voorzien stil te leggen", zegt de organisatie vzw Samuse. nu Optredens in openlucht kunnen enkel voor een zittend publiek met een maximum van 400 personen, maar op beelden is te zien dat van social distancing geen sprake is en zowat de hele feestzone staat te dansen. Verdere optredens in de zomerbar achter het kasteel van Laarne mogen gewoon doorgaan. "Maar als we opnieuw merken dat de regels geschonden worden, zullen we niet aarzelen om ook die vroegtijdig stop te zetten."
 1. Kleuterjuf blijft lesgeven tijdens chemotherapie: "De kinderen geven mij kracht"
  Play

  Kleuterjuf blijft lesgeven tijdens chemothera­pie: "De kinderen geven mij kracht"

 2. Deze mannen zitten letterlijk met hun hoofd in de wolken
  Play

  Deze mannen zitten letterlijk met hun hoofd in de wolken