Volledig scherm
PREMIUM

De 100 Belgen van 2018. Rik Torfs (plaats 37): “Ik heb veel talent om gelukkig te zijn”

Het was zijn eerste rectorvrije jaar. Maar Rik Torfs (62) verveelt zich geen moment. Hij doceert, wandelt, bekwaamt zich als romanschrijver en schept het grootste genoegen in zijn drie columns per week voor deze krant. "Schrijven voor 'Het Laatste Nieuws': is dat niet het hoogst bereikbare in het leven?" Zelfspot was hem nooit vreemd. "Verder doe ik niet zoveel waardevols. Ik brak dit jaar geen wereldrecord. Ook geen been. Of wacht. Hoeveel dagen heb ik nog?" (lacht)

5 reacties

 • Robert De Meulder

  2 jaar geleden
  Hoeveel kost zo een plaatse in de top 100 en waar kun je dat kopen?
 • censor

  2 jaar geleden
  Waar heeft die zijn plaats verdient te ? Met een column te schrijven ? Of in 'de afspraak' wekelijks te 'zetelen '?
 • Wim Brion

  2 jaar geleden
  Hoe hoger de toren, hoe harder ze blazen..
 • Pedro Gonzalez

  2 jaar geleden
  En vooral om wetenschappers allerlei beloftes te doen die hij nadien niet nakomt.
 • Pedro Gonzalez

  2 jaar geleden
  En vooral om wetenschappers beloften te doen die hij nadien niet nakomt.
 1. PREMIUM

  Speelplein in quarantai­ne na besmetting

  In het Antwerpse Mortsel moeten 27 kinderen van de speelpleinwerking twee weken in quarantaine, nadat een papa en zijn kind positief testten op Covid-19. Ook het personeel en de jobstudenten gaan in quarantaine, hoewel zij negatief testten. Vorige week woensdag - de eerste week dat de speelpleinwerking open was - meldde een vader dat hij besmet was. Enkele ouders zouden toen al hun kinderen thuisgehouden hebben. Vrijdag werd bevestigd dat ook het kind positief getest had. "Dan hebben we beslist de speelpleinwerking twee weken stop te zetten. De ouders van de 27 toen aanwezige kinderen zijn hen komen halen", klinkt het bij het stadsbestuur. Op de speelpleinwerking komen ook nog andere kinderen, zoals op zomerkampen en creakampen, maar die hoeven niet in quarantaine. "De bubbels worden strikt gescheiden", aldus bevoegd schepen Livia Moreau (Open Vld). (BSB)
 2. PREMIUM

  Van Tante Terry tot Jo De Poorter

  In 62 jaar passeerden 45 omroepers: 7 mannen en 38 vrouwen. Irène Beval was in 1953 de eerste, maar moest een jaar later al vertrekken. Haar opvolgers Paula Semer, Nora Steyaert en 'Tante' Terry Van Ginderen waren vanaf 1954 succesvoller. In de jaren 70 doken de eerste mannelijke omroepers op: Bruno Schevernels, Luc Appermont en Paul Codde. Andrea Croonenberghs was met een carrière van 26 jaar het langst in dienst. Veel BV's begonnen als omroeper op de VRT, onder wie Gert Verhulst, Jo De Poorter, Evy Gruyaert en de betreurde Yasmine. Ook VTM werkte sinds zijn start met omroepsters, maar stopte er in 2008 mee. (DBJ/MC)
 1. Kleinzoon Vlaams parlementslid sluipt kamer binnen tijdens vergadering
  Play

  Kleinzoon Vlaams parlements­lid sluipt kamer binnen tijdens vergade­ring

 2. Ook Biden krijgt het soms op zijn heupen van journalisten: "Man, geef me toch even!"
  Play

  Ook Biden krijgt het soms op zijn heupen van journalis­ten: "Man, geef me toch even!"