Exclusief voor abonnees

De 100 Belgen van 2018. Nina Derwael (plaats 1): "Wacht maar: ik kan nog véél beter"

Nina Derwael (18) kon perfect begrijpen dat Nafi Thiam vorig jaar op 1 eindigde in deze Top 100, dat vond ze normaal. Maar zijzelf? Zij vindt het óók knap dat ze wereldkampioen turnen is geworden, maar het idee dat mensen haar daarom kiezen als Belg van het jaar, daar kan ze maar niet aan wennen. "Ik turn gewoon goed, voor de rest ben ik toch niet zo bijzonder?"

Je hebt 5% van dit artikel gelezen

Lees je graag alle artikels op HLN?

Krijg nu 1 maand onbeperkt en gratis toegang tot alle artikels.

Ik wil toegang
Digitaal abonnement HLNDigitaal abonnement HLN1ste maandgratis

Stop of pauzeer wanneer je wil

 • Onbeperkt toegang tot alle artikels
 • Iedere week gratis tickets en straffe kortingen


Alle artikels uit de krant

11 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Philip Riské

  Toen Nina in het voorjaar het BK won, merkte ik op dat er steeds heel weinig volk komt kijken naar deze mooie sport. Nu wordt België plots fan. Raar volkje, toch ?

 • Jean Paul Peelos

  De mens die alle dagen naar de fabriek trekt, zijn plichten gewetensvol vervult en geen uitspattingen ten beste geeft, is voor mij de nummer 1. Niet de buitenbeentjes of de eendagsvliegen.

 • Patrick Vanhoucke

  Kan niet begrijpen dat er politiekers in de top 100 staat ,politiekers kunnen niet tippen wat ze in 5 jaar gedaan hebben tegenover de sporters in 1 jaar

 • Gerard Braeckmans

  Daar wordt veel te weinig aandacht aan besteed. Liever enkele uren cyclocross waar de helft van de tijd niets te beleven valt.

 • Kenny Brusseel

  ze heeft het verdiend ze heeft geen dikken nek zoals vele van de sporters