De 100 Belgen van 2018. Jill Peeters (plaats 16): "Burger doét al veel voor klimaat. Nu overheid nog"

Die snikhete zomer waar iedereen blij van werd? Tegen dat Jill Peeters in een rusthuis zit, "vinden we zo'n zomer maar 'ça va'".
Die snikhete zomer waar iedereen blij van werd? Tegen dat Jill Peeters in een rusthuis zit, "vinden we zo'n zomer maar 'ça va'".

20. Mathias en Staf Koppens
19. Jean-Marie Dedecker
18. Bo Van Spilbeeck
17. Frances Lefebure
16. De Weersvoorspellers
15. Belgian Cats
14. Dries Mertens
13. Stefaan Degand
12. Tom Van Grieken
11. Dries Van Langenhove

Van een snikhete zomer naar een exceptioneel zachte herfst en een veel te droge winter: 2018 was een meteorologisch jaar van extremen. De Vlaamse weermannen en -vrouwen turfden records, bijna week na week. Wetenschappelijk boeiend, maar ook verontrustend, vindt klimaatstrijdster Jill Peeters (43). "De dag dat je me niet meer over het klimaat hoort vertellen, heb ik de hoop opgegeven."

Je hebt 15% van dit artikel gelezenAlle artikels uit de krant

10 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Sonia Mertens

  Als ik deze reacties zie gaat er inderdaad niets gebeuren met ons milieu. Maar uw kinderen en kleinkinderen zullen de zware tol betalen. Begin eens in eigen tuin. Veel groen geen bloemen ect. Neem eens meer de fiets i.p.v. de auto voor naar de winkel te gaan om de hoek. En laat die vuile houtkachels achterwege.

 • jean-pierre rejek

  En zij vliegt de wereld rond om een orkaan te gaan bekijken goed voor het millieu hé rondvliegen voorde schouw en dat vervuilt niet zeker ,wat zeiden ze op VTM wat een lux Cruisechip er door uit blaast hé per dag 1 miljoen diesel auto en elke dag vallen er containers in de zee enz, en zo kunt ge nog duizenden voorbeelden opnoemen hé .

 • Raoul Rouma

  Wat is die ranking nu nog waart? Indien dit mens op plaats 16 staat betekend dit dan voor alle mensen die véél beter verdienen om daar te horen. Ik zou tot deze dame willen zeggen, leg de mensen zeker geen zaken op die je uzelf niet oplegt. Al die klimaatprofeten profiteren van deze hype toestanden van al wat met klimaat vandaag te maken heeft. Al Gore kassa indachtig.

 • Victor Vos

  Het klimaat is een geldmachine geworden, meer niet.

 • freddy cardoen

  Jill Peeters je moet andere mensen niets opleggen wat je jezelf niet ontzegt tesamen met al die andere klimaatprofeten. 1 woord ,Vliegtuig.