Exclusief voor abonnees

De 100 Belgen van 2018. Jill Peeters (plaats 16): "Burger doét al veel voor klimaat. Nu overheid nog"

Die snikhete zomer waar iedereen blij van werd? Tegen dat Jill Peeters in een rusthuis zit, "vinden we zo'n zomer maar 'ça va'".
Die snikhete zomer waar iedereen blij van werd? Tegen dat Jill Peeters in een rusthuis zit, "vinden we zo'n zomer maar 'ça va'".

20. Mathias en Staf Koppens
19. Jean-Marie Dedecker
18. Bo Van Spilbeeck
17. Frances Lefebure
16. De Weersvoorspellers
15. Belgian Cats
14. Dries Mertens
13. Stefaan Degand
12. Tom Van Grieken
11. Dries Van Langenhove

Van een snikhete zomer naar een exceptioneel zachte herfst en een veel te droge winter: 2018 was een meteorologisch jaar van extremen. De Vlaamse weermannen en -vrouwen turfden records, bijna week na week. Wetenschappelijk boeiend, maar ook verontrustend, vindt klimaatstrijdster Jill Peeters (43). "De dag dat je me niet meer over het klimaat hoort vertellen, heb ik de hoop opgegeven."

Je hebt 15% van dit artikel gelezen

Lees je graag alle artikels op HLN?

Krijg nu 1 maand onbeperkt en gratis toegang tot alle artikels.

Ik wil toegang
Digitaal abonnement HLNDigitaal abonnement HLN1ste maandgratis

Stop of pauzeer wanneer je wil

 • Onbeperkt toegang tot alle artikels
 • Iedere week gratis tickets en straffe kortingen


Alle artikels uit de krant

14 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Jef Lois

  Jill laat ons eens weten hoeveel keer per jaar jij een vlucht doet met het vliegtuig al is het maar om naar een of andere klimaat beurs te vliegen zelfs in de USA. Vliegt dat vliegtuig dan op water en heeft dat dan geen uitstoot? Jij zelf zorgt voor een voetafdruk honderden keer groter als een doorsnee burger.Dus houd u bezig met het weer mevrouw.

 • jan baert

  Het enige wat telt is geld uit mensen hun zakken kloppen, gelijk hoe en madam zal wel boekjes verkopen en reizen om weerfenomenen en klimaattoppen te bezoeken, zelf in luxe leven en anderen de les spellen, zo kennen we ze, die groene terroristen

 • Erwin Hyndrikx

  De vervuiler betaalt wil eigenlijk zeggen dat wie geld heeft mag vervuilen. Neen dus. Concrete maatregelen moeten dan ook maatregelen zijn waarin deze vervuiling niet kan. Ontmoedigen via extra taksen zijn geen maatregelen. Oplossingen waarbij geen vervuiling ontstaat lmoet gestimuleerd, betaalbaar en makkelijk zijn. Regering moeten dat kader scheppen (en ver van taksen afblijven). Groen heb je hiervoor niet nodig. Daar gaat het alleen om taksen...

 • Hugo VAN HAEVRE

  En over Duitsland tot 2039 met zijn bruinkool word gezwegen in alle talen waar is d EU nu

 • Sonia Mertens

  Als ik deze reacties zie gaat er inderdaad niets gebeuren met ons milieu. Maar uw kinderen en kleinkinderen zullen de zware tol betalen. Begin eens in eigen tuin. Veel groen geen bloemen ect. Neem eens meer de fiets i.p.v. de auto voor naar de winkel te gaan om de hoek. En laat die vuile houtkachels achterwege.