Die snikhete zomer waar iedereen blij van werd? Tegen dat Jill Peeters in een rusthuis zit, "vinden we zo'n zomer maar 'ça va'".
Volledig scherm
PREMIUM
Die snikhete zomer waar iedereen blij van werd? Tegen dat Jill Peeters in een rusthuis zit, "vinden we zo'n zomer maar 'ça va'".

De 100 Belgen van 2018. Jill Peeters (plaats 16): "Burger doét al veel voor klimaat. Nu overheid nog"

Van een snikhete zomer naar een exceptioneel zachte herfst en een veel te droge winter: 2018 was een meteorologisch jaar van extremen. De Vlaamse weermannen en -vrouwen turfden records, bijna week na week. Wetenschappelijk boeiend, maar ook verontrustend, vindt klimaatstrijdster Jill Peeters (43). "De dag dat je me niet meer over het klimaat hoort vertellen, heb ik de hoop opgegeven."

 1. PREMIUM

  Klopp en Mourinho sneren naar Man City

  Twee trainers zijn niet blij dat het TAS de Europese schorsing van Man City heeft teruggedraaid. Tottenham-trainer José Mourinho haalde hard uit. "Het is een schandalige beslissing. Als City niet schuldig is, dan krijgt het toch geen boete van 10 miljoen euro? Als de club wel schuldig is, moet ze uitgesloten worden. Er is geen middenweg. Dit is een heel vreemde beslissing." Zo goed was The Special One niet op de hoogte: City kreeg een boete omdat ze niet meewerkten aan het onderzoek. Ook Jürgen Klopp, kampioenencoach van Liverpool, heeft zijn bedenkingen: "Het was geen goede dag voor het voetbal. Ik wil er zelf niet te veel bij betrokken raken en ik ken de details in de zaak van Manchester City niet, maar ik vind dat we ons aan de regels van de Financial Fair Play moeten houden." Pep Guardiola was in vorm. Hij verdedigde zijn club vurig: "Het zou prettig zijn als de kritiek zou stoppen." (KTH)
 1. Man kan kantelende wagen nipt ontwijken
  Play

  Man kan kantelende wagen nipt ontwijken

 2. Is Covid de Grinch? Volgens de gouverneur van New York zijn de gelijkenissen alvast treffend
  Play

  Is Covid de Grinch? Volgens de gouverneur van New York zijn de gelijkenis­sen alvast treffend