Bart De Wever geeft toe: hij speelt het spel op het scherp van de snee. "Maar altijd de bal. Soms heb ik weleens een been mee, maar ik ben geen doodschopper.”
Volledig scherm
PREMIUM
Bart De Wever geeft toe: hij speelt het spel op het scherp van de snee. "Maar altijd de bal. Soms heb ik weleens een been mee, maar ik ben geen doodschopper.”

De 100 Belgen van 2018. Bart De Wever (plaats 4): "Als je moeder je kind wordt: dat hakt er diep in”

Kunnen we het met hem eens over iets anders hebben dan politiek? N-VA-voorzitter Bart De Wever (48) lacht meewarig. "Dat zal dan ons kortste gesprek ooit zijn, want ik ben dit jaar weer met niets anders bezig geweest." Of toch, willens nillens. "Mijn inwonende moeder lijdt aan alzheimer. Dan wordt je moeder je kind. Zeer confronterend is dat."

 1. PREMIUM

  Minister Beke ziet amper probleem met contacton­der­zoek

  Ondanks de kinderziektes is er "geen indicatie van een systematisch probleem" met het contactonderzoek in Vlaanderen. Dat zegt Vlaams minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V). De komende weken zouden de grootste mankementen weggewerkt moeten worden, zei hij gisteren in het Vlaams Parlement. Dat het systeem nog niet helemaal op punt staat, werd eerder al aangeklaagd. In 'VTM Nieuws' getuigde een ex-contactonderzoeker zelfs dat er zo weinig werk was dat men tussendoor naar Netflix zat te kijken. Ook werden niet altijd de juiste mensen gecontacteerd. "Af en toe glipt er iemand door de mazen van het net, of wordt iemand net te veel gebeld", gaf het Agentschap Zorg en Gezondheid aan. "De contactonderzoekers deden vorige week gemiddeld meer dan 200 telefoontjes per dag, wat resulteerde in meer dan 1.000 op te sporen contacten", zei Beke, die wel toegaf dat "verdere verbeteringen noodzakelijk zijn".
 1. Man kan kantelende wagen nipt ontwijken
  Play

  Man kan kantelende wagen nipt ontwijken

 2. Is Covid de Grinch? Volgens de gouverneur van New York zijn de gelijkenissen alvast treffend
  Play

  Is Covid de Grinch? Volgens de gouverneur van New York zijn de gelijkenis­sen alvast treffend