Dansen op het trouwfeest mag dan toch (maar niet met iedereen)

Getty Images
Goed nieuws voor wie binnenkort in het huwelijksbootje stapt en er een (kleinschalige) dansavond bij heeft gepland. Op trouwfeesten mogen dan toch de dansbenen losgegooid worden. Al ben je voor je danspartners wel veroordeeld tot je eigen bubbel.

Een trouwfeest in coronatijden wordt nog steeds niet zoals voorheen, maar de regels worden toch wat versoepeld. Vanaf 1 juli mag op een trouwfeest 50 man aanwezig zijn en vanaf augustus zou dat uitgebreid worden naar 100 mensen, met de voorwaarde dat het in een 'officiële' feestzaal plaatsvindt. Bij een familiefeest in eigen tuin blijft de bubbel van 15 de regel.

Eerst was er sprake van dat iedereen aan tafels van 10 zou moeten blijven zitten, net als op café en restaurant. Dansen was dus uit den boze, behalve dan voor het nieuwe bruidspaar: zij mochten een openingsdans doen. Die regel wordt nu verder versoepeld. Ook de gasten mogen een dansje placeren, met inachtneming van enkele coronamaatregelen. Dansen mag alleen met je bubbel of met wie je onder hetzelfde dak woont. Tussen de verschillende dansende bubbels moet een afstand van 1,5 meter bewaard blijven. Controles zullen moeilijk zijn, maar opnieuw wordt er gerekend op het 'gezond verstand'.Alle artikels uit de krant