Exclusief voor abonnees

Danny Vanhamel (65), kidnapper van Anthony De Clerck: “Geen spijt van mijn overvallen, wel dat ik kind ontvoerd heb”

Danny Vanhamel
Mine Dalemans Danny Vanhamel
Ex-topgangster Danny Vanhamel wordt niét graag herinnerd aan de ontvoering van Anthony De Clerck. Tot vorige week, toen bekend raakte dat een tiener uit Genk 42 dagen is gegijzeld door moslimextremisten, gold de ontvoering van de 11-jarige kleinzoon van de West-Vlaamse textielbaron Roger de Clerck als langste kidnapping voor losgeld ooit in ons land. Anthony zat 32 dagen opgesloten in een chalet. "Het was een misstap om een kind te ontvoeren. Het was fout."

Je hebt 3% van dit artikel gelezenAlle artikels uit de krant

5 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Paul Van Hooland

  Je hebt de gemeenschap heel veel geld gekost Van Hamel , daar klapt niemand over . Straks krijgt die nog een medaille .

 • Tom Bogaerts

  Ik zie die gast nog vrijkomen (nieuwsuitzending) .. opgepikt door dikke Mercedes en thuiskomen in een splinternieuwe villa. Ondertussen zijn er wel mensen opgezadeld met een trauma dankzij meneer zijn fratsen. Welk signaal geef je zo aan de jeugd ? Misdaad loont !

 • Johnny Deketel

  Ik was ooit opzichter in de mijn van Beringen en Danny was daar één van mijn rippers (vakterm in de mijn). Heb zelfs indertijd nog samen met hem pintjes gedronken in de Viertap in Rillaar. En inderdaad, hij zou nooit iemand persoonlijk schade toebrengen. Ik kon het dus ook maar moeilijk geloven van die ontvoering. Maar dat hij dat kind nooit pijn zou doen, daar ben ik zeker van!

 • Gianfranco Canalis

  Die gaat zich nu nog laten uitschijnen als heiliger dan de Paus, of is hij pas nu maar tot de jaren van verstand gekomen ?

 • Jef Gevers

  Top crimineel in luxe villa misdaad loont dus wel degelijk !!!