Mama Sigrid met de vijf maanden jonge Victor die nu enkel wat met z'n handjes kan friemelen. Zijn grote zus Laura is tien.
Volledig scherm
Mama Sigrid met de vijf maanden jonge Victor die nu enkel wat met z'n handjes kan friemelen. Zijn grote zus Laura is tien. © Siska Vandecasteele

Dan toch screening op ziekte van Pia als Beke positief advies krijgt

Er komt een nieuw onderzoek om na te gaan of pasgeboren baby's in Vlaanderen gescreend moeten worden op spinale musculaire atrofie (SMA). Dat is de levensbedreigende spierziekte waar baby Pia aan lijdt.

7 reacties

 • willem merken

  1 jaar geleden
  En met veel "als en hadden we" is er nog nooit iets veranderd of toch de experten en de deskundigen zullen hun villa wel betaald zien.
 • Jos Spriet-Dewaele

  1 jaar geleden
  Beke wil alleen goed staan bij de bevolking met zijn uitspraak. De bevolking kan hem geen barst schelen als hij het maar goed heeft. Moest iemand van zijn familie hiermee te kampen hebben zou het in 1 2 3 gebeurt zijn.Het geld ervoor moeten ze maar halen waar nog iets te rapen valt namelijk bij de ministers en parlementsleden zelf. Die krijgen nu al meer dan een jaar geld om niets te doen
 • Leonarda Van Opbroecke

  1 jaar geleden
  In Wallonië gebeurt de screening, Vlaanderen niet !!!! 1 land durven ze het dan nog noemen. In Vlaanderen wordt het meeste geld uitgedeeld aan migratie en het minste voor zorg aan de eigen bevolking.
 • Jolien Willems

  1 jaar geleden
  Bevolkingsonderzoek ... daar zal veel rekening mee gehouden worden. Hetgeen wat er overblijft voor hun hachje dat is van tel. De burgers kunnen de pot op.
 • Bruno willems

  1 jaar geleden
  Het geld dat ze uitsparen voor het onderzoek verdwijnt gewoon vua achterpoortjes in hun zakken
 1. Na baby Pia is er baby Victor: “Zijn leven zou niet mogen afhangen van een loterij”
  PREMIUM

  Na baby Pia is er baby Victor: “Zijn leven zou niet mogen afhangen van een loterij”

  Een triest cijfer: jaarlijks worden in Vlaanderen gemiddeld acht kinderen geboren met de levensbedreigende spierziekte spinale musculaire atrofie (SMA) zoals baby Pia. Eén streepje bij de statistieken van 2019 is van Victor Verdonckt. Dat hadden we normaal nooit geweten, maar dat een farmabedrijf cynisch een tombola op leven en dood organiseert met een levensreddend medicijn, maakt Victor’s ouders zo boos dat ze toch hun verhaal doen. “We hadden al het gevoel dat ons gezin een slecht lotje had getrokken. Plots moeten we letterlijk aan ‘win for life’ deelnemen.”
 2. PREMIUM

  Goffin schrijft zich in voor ATP Washington

  Ook al wordt er pas eind van de maand een beslissing omtrent het doorgaan van de US Open (31 augustus) verwacht en toonde David Goffin (ATP 10) afgelopen weekend nog zijn scepsis, toch liet de Luikenaar niets aan het toeval over en schreef hij zich in voor de Citi Open in Washington (13 augustus), het eerste toernooi op de ATP-kalender na de lockdown. Goffin is op het ATP 500-toernooi in goed gezelschap, want ook onder anderen Daniil Medvedev (ATP 5), Stefanos Tsitsipas (ATP 6), Roberto Bautista Agut (ATP 12), Diego Schwartzman (ATP 13), Karen Khachanov (ATP 15), Denis Shapovalov (ATP 16), Christian Garin (ATP 18), Felix Auger-Aliassime (ATP 20) en Kei Nishikori (ATP 31) staan op de inschrijvingslijst. Grigor Dimitrov (ATP 19), die enkele weken geleden als eerste speler positief testte tijdens de Adria Tour, meldde gisteren dan weer dat hij genezen en coronavrij is én uitkijkt naar de US Open. Als dat toernooi tenminste doorgaat. (FDW)
 1. PREMIUM

  Immuniteit na enkele maanden weg

  Immuniteit tegen het coronavirus op basis van antilichamen, aangemaakt na genezing van Covid-19, verdwijnt meestal na enkele maanden. Dat blijkt uit een studie van het prestigieuze King's College in Londen. De bevindingen riskeren de zoektocht te bemoeilijken naar een vaccin dat op lange termijn efficiënt is. "De vaccins die ontwikkeld worden, zullen een sterkere bescherming moeten genereren of regelmatig toegediend moeten worden", zegt professor Stephen Griffin.
 1. Truck vol karaokemateriaal rijdt te snel en mist dan bocht
  Play

  Truck vol karaokema­te­ri­aal rijdt te snel en mist dan bocht

 2. Yvette gaat viraal nadat ze haar kast vergeet op te ruimen
  Play

  Yvette gaat viraal nadat ze haar kast vergeet op te ruimen