Exclusief voor abonnees

Dagmar zorgt voor kinderen van zijn zus, die vermoord werd door haar ex-man: “Zijn zoontjes hopen dat hun papa nooit vrijkomt”

Nu de dader de helft van zijn straf heeft uitgezeten, kán hij vragen om vrij te komen. En daar mag Dagmar, de halfbroer van het slachtoffer, niet aan denken.
Benny Proot Nu de dader de helft van zijn straf heeft uitgezeten, kán hij vragen om vrij te komen. En daar mag Dagmar, de halfbroer van het slachtoffer, niet aan denken.
Twaalf seconden waanzin. Zo beschreef een getuige de blik in de ogen van Bart Van Goethem toen hij de moeder van zijn vier kinderen in 2011 doodstak, omdat ze wilde scheiden. De moordenaar kreeg vijftien jaar cel. Daarvan heeft hij nu de helft uitgezeten, wat betekent dat hij kan vragen om vrij te komen. "Net nu het weer goed gaat met de kinderen, moeten we ons weer opmaken voor het volgende. De onzekerheid is slopend", zegt Dagmar, halfbroer van het slachtoffer en pleegvader van haar twee zonen.

Je hebt 6% van dit artikel gelezen15 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Joyca Vincke

  Hier ook ontzettend veel respect voor jullie Dagmar en Stefanie! ❤

 • Alex Millian

  Ik heb Dagmar gekend 8 jaar geleden na dit allemaal gebeurde, kwam hem vaak tegen op een pokertoernooi in Blankenberge waar ik vaak met hem babbelde, hij is een echte topkerel met een gigantisch grote hart, dit week met halloween was ik zondag met de stoet aanwezig in blankenberge voor mijn nichtje, en heb daar Dagmar tegengekomen met de 2 kinderen op de kermis, ze waren blij, dit is mooi om te zien, zeker na dit te lezen, ik wist maar half van het verhaal.

 • Jan De Smet

  In België hebben rechters nu eenmaal veel meer empathie voor daders dan voor slachtoffers, want we mogen ons niet "verlagen tot het niveau van de dader" of andere onzin uitspraken.

 • Lies Van Goubergen

  Hilde Een familie kid is ook maar Portugal vertrokken twee jaar geleden en ook all’s contact verbroken. Er zit daar een grote sekte die mensen meeneemt in hun verhaal en alles laten opgeven inclusief All hun geld

 • Hilde Eykens

  Je zou verschieten hoe kinderen kunnen veranderen, ik heb er drie alleen groot gebracht en na 28 jaar zonder maar een kaartje voor hun verjaardag of onderhoudsgeld zijn er twee naar Portugal hem gaan bezoeken en hebben ze alle kontact met mij verbroken, ongelooflijk, had het in geen honderd jaar kunnen denken na wat ze met hem meegemaakt hadden.