Afgelopen weekend was de ontvangst van premier Wilmès aan het Sint-Pieterziekenhuis in Brussel bijzonder kil.
Volledig scherm
PREMIUM
Afgelopen weekend was de ontvangst van premier Wilmès aan het Sint-Pieterziekenhuis in Brussel bijzonder kil. © VTM

Daarom zijn verpleegkundigen in onze ziekenhuizen zo verontwaardigd

Medewerkers van een Brussels ziekenhuis, het merendeel verpleegkundigen, draaiden vorig weekend premier Wilmès (MR) ostentatief de rug toe. De druppel die hun emmer deed overlopen, waren twee nieuwe koninklijke besluiten. Maar wat heeft de rest van die spreekwoordelijke emmer doen vollopen? "We worden op alle vlakken op één hoop gegooid, terwijl we zo verschillend zijn."

15 reacties

 • Paul Van Hooland

  2 jaar geleden
  Wij 2 hebben in 2 verschillende ziekenhuizen gelegen , het werk dat de verplegers doen is heel goed . Dan zie je hoe hogerhand met mensen gespeeld wordt , niet te vatten .
 • Walter Bar

  2 jaar geleden
  Idem voor het onderwijs. Momenteel veel geklaag over, maar je merkt dat je ze niet kan missen. Nu alle scholen openen zal leiden tot veel meer eisen van de zorg en het onderwijs.
 • Carla Van Geel

  2 jaar geleden
  "Minister De Block en voorgaande ministers hebben steeds bespaard op de zorgsector. " Was De Block echt verantwoordelijk omdat ze niet genoeg geld kreeg? De echte verantwoordelijke is diegene die alles te zeggen had en de budgetten verdeelde. Die toen verpleegsters op straat kwamen want te weinig personeel opzij keek. Waarom wordt hier de echte verantwoordelijke niet verhoord?
 • RENE ROSSEEL VAN HAMME

  2 jaar geleden
  Al járen wordt er in de verzorgingssector bespaard & zijn zij onderbetaald. Ook op materiaal wordt beknibbeld, noodzakelijkheden moeten zodanig gewikt & gewogen worden, alsof het soms luxe is! Er kan nochtans op andere punten worden bezuinigd. Verzorgers zijn altijd al helden geweest want ze staan dag & nacht paraat.
 • ronny cuypers

  2 jaar geleden
  Het is meer dan hoog tijd voor onze politici om eens schoon schip te maken en geld uit te geven voor wat echt belangrijk is.
 1. Cadeautje van 65 miljoen voor ex-minnares: Koning Felipe wil sjoemelende vader Juan Carlos naar Dominicaanse Republiek verbannen
  PREMIUM
  Royalty

  Cadeautje van 65 miljoen voor ex-minnares: koning Felipe wil sjoemelen­de vader Juan Carlos naar Dominicaan­se Republiek verbannen

  Het rijk van de Spaanse koning Juan Carlos (82) is bijna uit. De bon vivant die meer dan duizend minnaressen had, een buitenechtelijk kind verwekte en op olifanten ging jagen, dreigt uit het koninklijk paleis verbannen te worden. Hij kreeg 88 miljoen euro smeergeld op een Zwitserse rekening en liet grote sommen cash geld naar Spanje komen. Hoe kwam Juan Carlos aan al dat geld, wat heeft hij ermee gedaan en hoe reageren de Spanjaarden op dit nieuwe schandaal?
 1. Recordaantal gezinnen op zoek naar goedkoper energietarief: al 1,7 miljoen vergelijkingen in eerste jaarhelft
  Mijnenergie.be

  Recordaan­tal gezinnen op zoek naar goedkoper energieta­rief: al 1,7 miljoen vergelij­kin­gen in eerste jaarhelft

  Mijnenergie.be tekent een nieuw record op: de vergelijkingssite kreeg dit jaar al maar liefst 1,7 miljoen energievergelijkingen te verwerken. Dit ongeziene aantal onderstreept dat de consument in tijden van piekende energieprijzen het heft in eigen handen neemt en actief uitzoekt welke energieleverancier de goedkoopste tarieven aanbiedt. Kristof De Paepe, energie-expert bij Mijnenergie.be, geeft toelichting.
 2. PREMIUM

  Minister Beke ziet amper probleem met contacton­der­zoek

  Ondanks de kinderziektes is er "geen indicatie van een systematisch probleem" met het contactonderzoek in Vlaanderen. Dat zegt Vlaams minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V). De komende weken zouden de grootste mankementen weggewerkt moeten worden, zei hij gisteren in het Vlaams Parlement. Dat het systeem nog niet helemaal op punt staat, werd eerder al aangeklaagd. In 'VTM Nieuws' getuigde een ex-contactonderzoeker zelfs dat er zo weinig werk was dat men tussendoor naar Netflix zat te kijken. Ook werden niet altijd de juiste mensen gecontacteerd. "Af en toe glipt er iemand door de mazen van het net, of wordt iemand net te veel gebeld", gaf het Agentschap Zorg en Gezondheid aan. "De contactonderzoekers deden vorige week gemiddeld meer dan 200 telefoontjes per dag, wat resulteerde in meer dan 1.000 op te sporen contacten", zei Beke, die wel toegaf dat "verdere verbeteringen noodzakelijk zijn".