Exclusief voor abonnees

Daarom stemden zij voor het eerst op Vlaams Belang: 10 kiezers over hun keuze

Jorik De Smet (19) mocht voor het eerst gaan stemmen.
Jan De Meuleneir/Photo News Jorik De Smet (19) mocht voor het eerst gaan stemmen.
Tien Vlamingen schuiven het gordijn van het stemhok opzij en vertellen u waarom ze zondag voor het eerst in hun leven voor Vlaams Belang hebben gestemd. Ze vinden zichzelf geen marginalen, geen racisten en zouden niet weten waarom zich te moeten schamen. "Onze politiek kon een wake-upcall gebruiken."

Je hebt 3% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

 • Slechts €6,95 €4,95 per 4 wekenGeniet 1 jaar van deze voordelige prijs
 • Lees 4 weken gratisEn krijg onbeperkt toegang tot alle artikels
 • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis


Alle artikels uit de krant

74 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • jozef lemmens

  VB zit nog niet in de regering, maar zorgt nu al voor een besparing van 750.000eu; Lol!!

 • Eddy Baeyens

  Door de ongecontroleerde immigratie van de afgelopen 30 jaar staat alles onder druk: te weinig scholen, te weinig leraars, te weinig huizen, te weinig water in de zomer, aanslagen in België, meer files, abnormale bevolkingsaangroei in België en niet in de rest van Europa. En dan zouden wij kleiner moeten wonen, langer werken, niet meer mogen dieselen, enz. Vandaar dat vele mensen dikwijls als proteststem om deze partij heeft gestemd.

 • Peter Thys

  Trump en VB op dezelfde lijn zetten,getuigt als VBkiezer toch van weinig repect t.o.v. die je verkozen hebt.Ik zie hier eigenlijk niet één VB die de vergelijking met de Clown Trump doorstaat.Vlaanderen is wanhopig maar niet zo en niet zo dom dat ze hier Trump zouden verkiezen.NB één die nog steeds geen open kaart speelt met zijn belastingsaangifte zoals elk presidentskandidaat deed en ook geen inzage naar het onderzoek naar zijn persoon waar hij en de zijnen beweren onschuldig te zijn=corrupt

 • Christiaan Goethals

  Als het VB toch in de regering zit, zal hun soep niet zo heet opgediend worden zoals zij het zich voorstellen. Hopelijk kunnen zij in een paar knelpunten verandering brengen, zodat het morsen met Vlaams geld stopt en de Vlaming na 189 jaar een evenwaardige Inwoner kan worden.

 • Tom Der Kinderen

  Ween ween ween ween , de feiten zijn dat bijna 1 op 2 vlamingen rechts stemt en als de kleinere steden , gemeenten en dorpen de komende jaren ook hun deel nieuwe Belgen zullen mogen ontvangen. Dan zal blijken dat er plots nog veel meer rechtse kiezers zullen opstaan. Wij zijn niet het ocmw of geweten van de wereld. Laat de vlaming gerust en dat elk doet wat hoort en in de politiek hebben we goede huisvaders/economen nodig die onze lompe overheid efficiënt maken zoals een goed bedrijf betaamt