Exclusief voor abonnees

Daarom kon Steve Bakelmans Julie Van Espen vermoorden: gerecht stopte dossier zonder nadenken in de kast

Vermoorde studente Julie Van Espen (23).
RV Vermoorde studente Julie Van Espen (23).
De Hoge Raad voor Justitie maakt brandhout van de manier waarop het gerecht het dossier Steve Bakelmans heeft behandeld. Op alle niveaus zijn fouten gemaakt, blijkt uit een rapport van 50 pagina's. Zo belandde zijn verkrachtingszaak bij het hof van beroep in een kast zonder dat iemand ernaar omkeek of inschatte hoe gevaarlijk hij was.

Je hebt 8% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

 • Krijg onbeperkt toegangLees alle artikels via de site en app
 • Lees 4 weken gratisNadien slechts €6,95 per 4 weken
 • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis


Alle artikels uit de krant

16 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Regis Desmet

  Hoeveel mensen moeten er nog sterven vooraleer de overheid deze totaal in de steek gelaten en verloederde macht terug op de rails te krijgen ? Misschien wat nutteloze vzw's opdoeken om budgetten vrij te krijgen

 • Yves Van Rossem

  Is dit niet de "gewone" manier van werken ? Vraag: hoeveel blunders heeft men al reeds niet begaan in het verleden ? en nog heeft men er blijkbaar niets uit geleerd.

 • Wim Haelewyn

  Daar moest er nu een keer geen onderzoek op verricht worden om deze conclusies te maken... dat konden wij ook concluderen!

 • Willy Bogaert

  Wie wordt er nu gestraft . In de privé vliegt men buiten en terecht

 • Herman Mattheus

  Zal er ooit iemand van justitie gestraft worden? NEEN want deze heren en dames moeten nooit verantwoording afleggen. Ze doen maar op. Hoog tijd dat men deze kaste verantwoordelijk maakt voor hun daden.