Vermoorde studente Julie Van Espen (23).
Volledig scherm
PREMIUM
Vermoorde studente Julie Van Espen (23). © RV

Daarom kon Steve Bakelmans Julie Van Espen vermoorden: gerecht stopte dossier zonder nadenken in de kast

De Hoge Raad voor Justitie maakt brandhout van de manier waarop het gerecht het dossier Steve Bakelmans heeft behandeld. Op alle niveaus zijn fouten gemaakt, blijkt uit een rapport van 50 pagina's. Zo belandde zijn verkrachtingszaak bij het hof van beroep in een kast zonder dat iemand ernaar omkeek of inschatte hoe gevaarlijk hij was.

16 reacties

 • Regis Desmet

  1 jaar geleden
  Hoeveel mensen moeten er nog sterven vooraleer de overheid deze totaal in de steek gelaten en verloederde macht terug op de rails te krijgen ? Misschien wat nutteloze vzw's opdoeken om budgetten vrij te krijgen
 • Yves Van Rossem

  1 jaar geleden
  Is dit niet de "gewone" manier van werken ? Vraag: hoeveel blunders heeft men al reeds niet begaan in het verleden ? en nog heeft men er blijkbaar niets uit geleerd.
 • Wim Haelewyn

  1 jaar geleden
  Daar moest er nu een keer geen onderzoek op verricht worden om deze conclusies te maken... dat konden wij ook concluderen!
 • Willy Bogaert

  1 jaar geleden
  Wie wordt er nu gestraft . In de privé vliegt men buiten en terecht
 • Herman Mattheus

  1 jaar geleden
  Zal er ooit iemand van justitie gestraft worden? NEEN want deze heren en dames moeten nooit verantwoording afleggen. Ze doen maar op. Hoog tijd dat men deze kaste verantwoordelijk maakt voor hun daden.
 1. Advocaat ouders Julie Van Espen: “Gerecht maakte onvergeeflijke fouten”

  Advocaat ouders Julie Van Espen: “Gerecht maakte onvergeef­lij­ke fouten”

  Advocaat John Maes die de familie van Julie Van Espen bijstaat, is hard voor het Antwerpse gerecht na lezing van het rapport van de Hoge Raad voor Justitie. “Als justitie correct gewerkt had in de vervolging en de opsluiting van Steve Bakelmans, dan was er een kans geweest dat Julie Van Espen geen gruwelijke dood zou gestorven zijn. De gedachte alleen al is ondraaglijk voor de ouders van Julie. Zij vragen dat het hier niet stopt. Het rapport is er, de gemaakte fouten en dysfuncties zijn aangeduid. Het kan niet dat iedereen nu overgaat naar de orde van de dag. Hier moeten mensen ter verantwoording worden geroepen en eventueel disciplinair worden gesanctioneerd.”
 1. Zanger Udo over tunnel die naar zijn tante Annie Cordy vernoemd werd: "Erg geëmotioneerd"
  Play

  Zanger Udo over tunnel die naar zijn tante Annie Cordy vernoemd werd: "Erg geëmotio­neerd"

 2. Candice en Marijn leven zich uit in een offroad buggy: "Ik vind het wel tof als een man een beetje pit heeft"
  Play
  Blind Getrouwd

  Candice en Marijn leven zich uit in een offroad buggy: "Ik vind het wel tof als een man een beetje pit heeft"