Exclusief voor abonnees

Crisis bij onze politie: "Te weinig oefengeweren. Dus schieten we met onze vingers en roepen pang pang"

#politiecrisis

Als agenten om zich heen kijken, zien ze vaak... lege stoelen. Op ruim 9 op de 10 diensten is er te weinig personeel. "En dat zet druk op iedereen.”
PhotoNews Als agenten om zich heen kijken, zien ze vaak... lege stoelen. Op ruim 9 op de 10 diensten is er te weinig personeel. "En dat zet druk op iedereen.”
De federale politie gaat door een dal. Wie daar nog van overtuigd moest worden, hoeft slechts een blik te werpen op de resultaten van ons onderzoek. De meer dan duizend agenten die deelnamen, slaken een noodkreet. In deel 2 van onze reeks wordt duidelijk dat heel wat agenten een zenuwinzinking nabij zijn. Desondanks blijven ze dagelijks burgers beschermen. Maar hoelang tot de rekker springt?

Je hebt 3% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

 • Slechts €6,95 €4,95 per 4 wekenGeniet 1 jaar van deze voordelige prijs
 • Lees 4 weken gratisEn krijg onbeperkt toegang tot alle artikels
 • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis


Alle artikels uit de krant

62 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Guy Peetroons

  Dat men eens gebruik maakt van de " Chip " op de entiteitskaart, en erop zet, boetes, rijbewijs intrekking, voorlopig vrij,druggebruiker en alle veroordelingen zo weet men direct wat bij controle die er spijtig genoeg niet genoeg is.En ook een terugkeer van wijkagent die zijn burgers kan beschermen en weet waar en wie woont.

 • Paul Clercq

  Het probleem zit bij het feit dat politiekers ,ministers,burgemeesters enz.baas spelen over de politie,vroeger draaide alles op wieltjes maar de baas was wel de rijkswachttop

 • Jean Pollet

  hervormen , of de wet aanpassen geen nut , Men heeft nood aan een vernieuwd (bekwame )politie en wetboek .Weg met het oude en van nul beginnen en anno 2020 ( vb zet in paard /kar een motor /lectrice/ zelf rijdend , oude wet weg ; want de problemen liggen anders .

 • Leopold Vanhoof

  Vijfenvijftig jaar geleden moesten we bij het leger als milicien ook zo roepen als we oefenden met het wapen. We zijn er blijkbaar nog niet erg op vooruit gegaan in dit rijke landje.

 • gilbert Gijdé

  laat ze politiewerk verrichten,ipv ons de duivel aan te doen.Direct opgelost;maar er komt geen geld in de kas;dus controleren gaat voor politiewerk,en dan maar klagen dat er volk tekort is