Illustratiebeeld.
Volledig scherm
PREMIUM
Illustratiebeeld. © AP

Coronacrisis is goed voor het milieu

Door het coronavirus bevindt de Chinese economie zich sinds enkele weken in een halve coma. De gevolgen voor de wereldeconomie vallen voorlopig moeilijk in te schatten. Wat wél al duidelijk is, zijn de gunstige effecten op ecologisch vlak. De Chinese uitstoot van CO2 is de voorbije 14 dagen met minstens een kwart gedaald, zo berekende de ngo Carbon Brief.

26 reacties

 • Danny Buyse

  3 jaar geleden
  Klopt helemaal!!! Iedereen zijn voetafdruk zal een beetje dalen en ook de economie. Dat is de wet van de natuur die ons aanmaant het wat trager en soberder aan te doen en veel zal nog afhangen hoe het virus nog zal evolueren. We leven en consumeren aan een afschuwelijk snel tempo. @Pol Van De Velde, dat is een echte doemscenario wat u komt vertellen. Er zij mensen die zelfs van terrorisme spreken "biologische aanslag".
 • j hendrickx

  3 jaar geleden
  Corona virus linken aan CO2 uitstoot? Deze wereld is zot
 • Marc Huyghebaert

  3 jaar geleden
  Ooooh ze zijn er weer snel bij - t’is niets anders dan milieu dit of dat. Het probleem is lang geleden begonnen en kan niet in één generatie opgelost worden of op lokaal niveau - jongens toch
 • Paul van de velde

  3 jaar geleden
  Dit virus is ontwikkeld in een labo. Deze uitbraak is een test om te kijken wie er aan dit virus sterft, het zijn voornamelijk ouderen en dat is de bedoeling. Het is reeds enkele jaren een doorn in het oog van de politici dat ouderen veel geld kosten, het aantal ouderen stijgt elk jaar en geld is véél belangrijker dan mensen op deze aarde. De rest kan je zelf invullen.
 • Raoul Rouma

  3 jaar geleden
  Dit vind ik nu een beetje uit de bocht gaan. Gelukkig waakt hier ons Maggie over ons. Hier neem je als verdachte gewoon het openbaar vervoer om dan twee weken thuis in verplichte afzondering te leven. Hier openen ze de grenzen voor gezonde en zieken wetende dat we niet voor opvang kunnen zorgen en de bestreden ziektes(o.a mazelen) nemen we erbij. Gelukkig hebben wij hier zuivere lucht! In navolging van Miet Smet(Tjernobil) liever de andere kant opkijken, de kankers nemen we erbij.