Illustratiebeeld.
Volledig scherm
PREMIUM
Illustratiebeeld. © AP

Coronacrisis is goed voor het milieu

Door het coronavirus bevindt de Chinese economie zich sinds enkele weken in een halve coma. De gevolgen voor de wereldeconomie vallen voorlopig moeilijk in te schatten. Wat wél al duidelijk is, zijn de gunstige effecten op ecologisch vlak. De Chinese uitstoot van CO2 is de voorbije 14 dagen met minstens een kwart gedaald, zo berekende de ngo Carbon Brief.

26 reacties

 • Danny Buyse

  1 jaar geleden
  Klopt helemaal!!! Iedereen zijn voetafdruk zal een beetje dalen en ook de economie. Dat is de wet van de natuur die ons aanmaant het wat trager en soberder aan te doen en veel zal nog afhangen hoe het virus nog zal evolueren. We leven en consumeren aan een afschuwelijk snel tempo. @Pol Van De Velde, dat is een echte doemscenario wat u komt vertellen. Er zij mensen die zelfs van terrorisme spreken "biologische aanslag".
 • Jo Hendr

  1 jaar geleden
  Corona virus linken aan CO2 uitstoot? Deze wereld is zot
 • marc huyghebaert

  1 jaar geleden
  Ooooh ze zijn er weer snel bij - t’is niets anders dan milieu dit of dat. Het probleem is lang geleden begonnen en kan niet in één generatie opgelost worden of op lokaal niveau - jongens toch
 • pol van de velde

  1 jaar geleden
  Dit virus is ontwikkeld in een labo. Deze uitbraak is een test om te kijken wie er aan dit virus sterft, het zijn voornamelijk ouderen en dat is de bedoeling. Het is reeds enkele jaren een doorn in het oog van de politici dat ouderen veel geld kosten, het aantal ouderen stijgt elk jaar en geld is véél belangrijker dan mensen op deze aarde. De rest kan je zelf invullen.
 • Raoul Rouma

  1 jaar geleden
  Dit vind ik nu een beetje uit de bocht gaan. Gelukkig waakt hier ons Maggie over ons. Hier neem je als verdachte gewoon het openbaar vervoer om dan twee weken thuis in verplichte afzondering te leven. Hier openen ze de grenzen voor gezonde en zieken wetende dat we niet voor opvang kunnen zorgen en de bestreden ziektes(o.a mazelen) nemen we erbij. Gelukkig hebben wij hier zuivere lucht! In navolging van Miet Smet(Tjernobil) liever de andere kant opkijken, de kankers nemen we erbij.
 1. Coronavirus eist nu ook tweede leven in Italië, tiental gemeenten in lockdown, aantal gevallen in Zuid-Korea meer dan verdubbeld

  Coronavi­rus eist nu ook tweede leven in Italië, tiental gemeenten in lockdown, aantal gevallen in Zuid-Ko­rea meer dan verdubbeld

  Deze voormiddag is een tweede Italiaanse patiënt overleden aan het coronavirus. Dat meldt het persbureau Ansa. Het gaat om een vrouw uit de noordelijke regio Lombardije. Gisteren was al een patiënt in de Noord-Italiaanse stad Padua overleden na besmet te zijn met het coronavirus. De 78-jarige man was daarmee het eerste dodelijke slachtoffer van de ziekte in Italië. Vorige week liet een 80-jarige Chinese toerist het leven in Frankrijk.
 2. Make-up, wijn of inkt op je leren handtas? Zo verwijder je zelfs de lastigste vlekken

  Make-up, wijn of inkt op je leren handtas? Zo verwijder je zelfs de lastigste vlekken

  Een foundation- of lipstickvlek op je lievelingstas? Wat je ook doet, ga de vlek niet met water te lijf! Zo maak je de schade alleen maar groter. Ook dure wondermiddeltjes hoef je niet in huis te halen. Dé ideale bondgenoot bij lastige vlekken op je leren tas is goedkoper dan je denkt. Meer zelfs, je hebt het vast in huis. Vaseline is afkomstig van petroleum en slaagt er daarom als geen ander in om vuildeeltjes te capteren zodat je ze makkelijk kan verwijderen. Smeer een royale hoeveelheid van de klassieker op de make-up vlek. Laat even inwerken en verwijder het goedje met een vochtige doek. Herhaal indien nodig. Laat de crème een vette glans na op je handtas? Wrijf het overtollige vet weg met een beetje milde detergent op een zachte doek.
 1. Skiërs dalen succesvol beruchte Yosemite-berg volledig af
  Play

  Skiërs dalen succesvol beruchte Yosemite-berg volledig af

 2. Deze hond snuffelt naar coronabesmettingen op de luchthaven
  Play

  Deze hond snuffelt naar coronabe­smet­tin­gen op de luchthaven