Exclusief voor abonnees

Coronacrisis in woonzorgcentra: “Beke vijf keer om actie gevraagd. Nul keer antwoord”

GROOTSTE KOEPEL VAN WOONZORGCENTRA EN ZIEKENHUIZEN BRENGT MINISTER BEKE IN VERLEGENHEID

Minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V).
Photo News Minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V).
Heeft minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V) in de eerste weken van de coronacrisis noodkreten uit de woonzorgsector genegeerd? De topvrouw van de grootste koepel van woonzorgcentra en ziekenhuizen zegt dat zij eind maart meermaals aan de alarmbel heeft getrokken. Zonder resultaat. "We voelden ons in de steek gelaten."

Je hebt 9% van dit artikel gelezenAlle artikels uit de krant

122 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Vaneylen Pierre

  Beke is met handen en voeten gebonden aan de budgetten van de Vlaamse overheid.De federale overheid heeft een (zeer) korte termijn visie ons land gaat nog bloeden voor de toegevingen die nu in de zorgsector zijn gebeurd. Nergens heeft men zoveel verlof als in de zorgsector , heeft men zekerheid van job , hoeft men niet in weer en wind te werken. Doch als ge met een grote massa aan hetzelfde touw trekt.. De zorg kan echter niet failliet gaan alhoewel ze me nog erger lijken als Sabena.

 • Jan Van de Velde

  De gelijkheid van de Belgen voor de wet houdt in dat zelfs de domste onder de medeburgers kandidaat kunnen zijn bij verkiezingen. Er kunnen geen andere eisen worden gesteld dan degene die in de Grondwet staan en daar zijn geen eisen van kennis of ervaring bij. Democratie is dus nooit een garantie voor de verkiezing van bekwame politici. Men kan daarover nog 100 jaar blijven zagen maar dat brengt niets.

 • Gerard Teeuws

  Dat die man de eer aan zichzelf houdt en opstapt. Hij heeft zichzelf ook benoemd. Kan zichzelf ook een C4 geven.

 • Jan Degevy

  Allemaal gemakkelijk om het op een ander te steken. Ieder land heeft gefaald. Daarom mogen we niet wijzen op 1 of enkele personen. Niemand wist wat voor impact Convid 19 zou hebben gehad.

 • Herman Kouter

  In veel christelijke WZC kreeg men 'van hogerhand' het bevel om geen mondmaskers te dragen terwijl ze er wel voorhanden waren. Ik zou willen weten wie 'hogerhand' is en waarom. Van de zorgverleners krijg ik geen antwoord ofwel halen ze hun schouders op.