Minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V).
Volledig scherm
PREMIUM
Minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V). © Photo News

Coronacrisis in woonzorgcentra: “Beke vijf keer om actie gevraagd. Nul keer antwoord”

Heeft minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V) in de eerste weken van de coronacrisis noodkreten uit de woonzorgsector genegeerd? De topvrouw van de grootste koepel van woonzorgcentra en ziekenhuizen zegt dat zij eind maart meermaals aan de alarmbel heeft getrokken. Zonder resultaat. "We voelden ons in de steek gelaten."

122 reacties

 • Vaneylen Pierre

  7 maanden geleden
  Beke is met handen en voeten gebonden aan de budgetten van de Vlaamse overheid.De federale overheid heeft een (zeer) korte termijn visie ons land gaat nog bloeden voor de toegevingen die nu in de zorgsector zijn gebeurd. Nergens heeft men zoveel verlof als in de zorgsector , heeft men zekerheid van job , hoeft men niet in weer en wind te werken. Doch als ge met een grote massa aan hetzelfde touw trekt.. De zorg kan echter niet failliet gaan alhoewel ze me nog erger lijken als Sabena.
 • Jan Van de Velde

  7 maanden geleden
  De gelijkheid van de Belgen voor de wet houdt in dat zelfs de domste onder de medeburgers kandidaat kunnen zijn bij verkiezingen. Er kunnen geen andere eisen worden gesteld dan degene die in de Grondwet staan en daar zijn geen eisen van kennis of ervaring bij. Democratie is dus nooit een garantie voor de verkiezing van bekwame politici. Men kan daarover nog 100 jaar blijven zagen maar dat brengt niets.
 • Gerard Teeuws

  7 maanden geleden
  Dat die man de eer aan zichzelf houdt en opstapt. Hij heeft zichzelf ook benoemd. Kan zichzelf ook een C4 geven.
 • Jan Degevy

  7 maanden geleden
  Allemaal gemakkelijk om het op een ander te steken. Ieder land heeft gefaald. Daarom mogen we niet wijzen op 1 of enkele personen. Niemand wist wat voor impact Convid 19 zou hebben gehad.
 • Herman Kouter

  7 maanden geleden
  In veel christelijke WZC kreeg men 'van hogerhand' het bevel om geen mondmaskers te dragen terwijl ze er wel voorhanden waren. Ik zou willen weten wie 'hogerhand' is en waarom. Van de zorgverleners krijg ik geen antwoord ofwel halen ze hun schouders op.
 1. PREMIUM

  Minister Beke ziet amper probleem met contacton­der­zoek

  Ondanks de kinderziektes is er "geen indicatie van een systematisch probleem" met het contactonderzoek in Vlaanderen. Dat zegt Vlaams minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V). De komende weken zouden de grootste mankementen weggewerkt moeten worden, zei hij gisteren in het Vlaams Parlement. Dat het systeem nog niet helemaal op punt staat, werd eerder al aangeklaagd. In 'VTM Nieuws' getuigde een ex-contactonderzoeker zelfs dat er zo weinig werk was dat men tussendoor naar Netflix zat te kijken. Ook werden niet altijd de juiste mensen gecontacteerd. "Af en toe glipt er iemand door de mazen van het net, of wordt iemand net te veel gebeld", gaf het Agentschap Zorg en Gezondheid aan. "De contactonderzoekers deden vorige week gemiddeld meer dan 200 telefoontjes per dag, wat resulteerde in meer dan 1.000 op te sporen contacten", zei Beke, die wel toegaf dat "verdere verbeteringen noodzakelijk zijn".
 2. PREMIUM

  Optreden Gene Thomas zo leuk dat het is stilgelegd

  Tot drie keer heeft de organisator van de Good Mood Summer Bar in Laarne Gene Thomas gevraagd z'n optreden stil te leggen. Reden: het publiek leek de coronamaatregelen vrijdag in al zijn enthousiasme even vergeten. "Na overleg met de ordediensten hebben we besloten om het evenement zelf twee uur vroeger dan voorzien stil te leggen", zegt de organisatie vzw Samuse. nu Optredens in openlucht kunnen enkel voor een zittend publiek met een maximum van 400 personen, maar op beelden is te zien dat van social distancing geen sprake is en zowat de hele feestzone staat te dansen. Verdere optredens in de zomerbar achter het kasteel van Laarne mogen gewoon doorgaan. "Maar als we opnieuw merken dat de regels geschonden worden, zullen we niet aarzelen om ook die vroegtijdig stop te zetten."
 1. CEO Trivago is live op tv wanneer plots zoontje Victor (8) kamer binnenvalt
  Play

  CEO Trivago is live op tv wanneer plots zoontje Victor (8) kamer binnenvalt

 2. Wendy Van Wanten voor het eerst samen met kinderen Clément en Estelle op tv
  Play
  Groeten Uit

  Wendy Van Wanten voor het eerst samen met kinderen Clément en Estelle op tv