Exclusief voor abonnees

Corona verslindt onze economie: miljarden stromen aan lopende band weg

Het coronavirus verslindt miljarden euro's: de hele economie lijdt eronder.
Joost Cox Het coronavirus verslindt miljarden euro's: de hele economie lijdt eronder.
45 miljard euro dit jaar en nog eens 15 miljard euro in 2021. Da's de put die de coronacrisis in de Belgische schatkist zal slaan, volgens de Nationale Bank en het Federaal Planbureau. Dat is geen financieel bloedbad meer, maar een heuse genocide. Vooral bij de transport-, entertainment-, horeca- en reisindustrie stromen de miljarden aan de lopende band weg.

Je hebt 5% van dit artikel gelezenAlle artikels uit de krant

18 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Jean Gobin

  gaat mij niet aan ik koop waar het goedkoopst is en dat is over de grens !

 • Kristof Degros

  Iedereen mondmasker aan en 1,5 meter afstand houden ... maarja aangezien de meesten geen mondmasker hebben en ook de overheid deze niet kan voorzien tsja dan maak je een put

 • Willem Piscaer

  goed zo! Tijd dat we beseffen dat we het met veel minder kunnen doen. We hebben ons veel te lang gefocust op materieel welzijn, en al de rest achtergesteld, zelfs onze gezondheid (kanker, astma en nu dit). Gaat er nu nog geen belletje rinkelen bij jullie?

 • Hendrik Patyn

  Zie open brief prof Moenaert, dit zal waarschijnlijk dezelfde mening van vele Belgen zijn die een beetje inzicht en verstand van zaken hebben, de aangestelde politiekers zijn 4kant gebuisd en jammer dat ze ons geld met karrenvrachten aan het verspillen zijn en we er enkel een groot cijfer doden voor terugkrijgen.

 • Galina Petrova

  Ik ben ook een voorstander van meer in eigen land te produceren, maar dat betekent meer fabrieken, investering en mensen die bereid zijn om te werken. Gebrek aan technische werkkrachten is nu al veel te groot. De prijzen van de producten zullen omhoog gaan, de mensen zullen veel mider kopen en wij leven in een wereld waar de consumptie de economie draait.