Exclusief voor abonnees

COLUMN. Optimisme is mooi, tot het niet blijkt te kloppen, niet álles komt goed

KDS/Leye

De winkels zijn weer open. Ook op de Meir, een plek met naam en faam: er was een tijd dat ik een zware week daar gegarandeerd op zaterdagen ging verzachten met een nieuw bloesje. Beter dát dan een hele doos pralines leegvreten, lachte ik altijd. Maar toen ik maandag voor uw krant in die buurt liep, viel er niet alleen te lachen. Ja, er was Zara en Action, maar je zag ook winkeltjes waar het toch wel héél rustig was. Of panden waar het rolluik naar beneden bleef, ondanks het briefje 'Tot gauw, lieve klanten!' Veel leegstand, dat ook.

Je hebt 14% van dit artikel gelezen5 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Norbert Corten

  Na de Spaanse griep volgde de dolle jaren twintig met op het einde de grote depressie van wall street en vervolgens de new deal van Roosevelt. Maar als we Almaci mogen geloven dan gaan de rijken de crisis betalen maar wie die rijken zijn vergeet ze er bij te vermelden waarschijnlijk de middenklasse en gepensioneerden met een eigen huisje of appartement.Die ze dan nog op kosten jaagt om hun verouderde eigendom te renoveren van het schamele pensioentje.

 • Ferdinand Wuytack

  Ieder met een beetje gezond verstand wist van in het begin de oplossing ligt in het vinden van het geschikte vaccin. Daarna wordt het misschien zoals voorheen.

 • Ken Delespierre

  Alles komt goed.. tis maar een virus, pessimisme is iets typisch Belgisch ja

 • Marc LInden

  realisme zou hier van toepasing moeten zijn. kordate en doordachte aanpak zonder uitzonderingen. dit is een levensbedreigend virus, sterker nog het is een planeetbedreigend virus. We gaan dat toch wat winkelen, wet voetballen of feestjes geven want we zien de vijand niet. Wuhan was 8 weken dicht, met meer volk dan België op een kleinere oppervlakte. Met huidige maatregelen gaan er nog veel sterven en veel zaken die overkop gaan .Zonder schminck wordt nadine mooier en mooier

 • Sjonny Martero

  Alles komt goed? Vergeet het maar met deze regering. Er heerst een bizarre sfeer in alle winkels. Iedereen is bang van zijn eigen schaduw.