Coca-Cola
Volledig scherm
© Coca-Cola

Coca-Cola wil élk flesje recycleren en begint in België

Drankenfabrikant Coca-Cola wil over zes jaar al zijn verpakkingen inzamelen en recycleren. Om dat te bereiken komt het bedrijf met een uitdagende oproep: koop geen Coca-Cola als je ons niet helpt recycleren. Van alle markten in de wereld komt de Belgische als eerste aan de beurt.

11 reacties

 • Stefanie van Dijk

  2 jaar geleden
  'Belgen horen nu al bij de meest voorbeeldige sorteerders ter wereld' ja joh we slaan ons nog eens op de borst, maar statiegeld op plastic en blik wil er maar niet doorkomen, we zouden beter eens naar Zweden kijken, die doen het echt stukke beter!
 • Jo Duym

  2 jaar geleden
  Ik denk niet dat dit zal afhangen van Coca-Cola. De mentaliteit vd modale mens speelt een grote rol. Tijdens het recreatief fietsen (en vissen) schrikken we van de afval (vooral blikjes) die we vinden. Dus... Eerst beginnen bij ons zelf! Dat de bedrijven initiatief nemen is mooi meegenomen.
 • bob jansens

  2 jaar geleden
  coca cola zou beter opnieuw regionale bottelarijen openen zodat men opnieuw glazen flessen met statiegeld kan promoten...
 • Etienne De Rouck

  2 jaar geleden
  Waarom kunnen andere drankenproducenten dit niet doen? Kan de overheid dit niet aanmoedigen/verplichten?
 • Jean De Grande

  2 jaar geleden
  "85% van onze plastic verpakkingen komt terug via de blauwe zak.". Zo, nu weten die brossers tenminste waar ze moeten stoppen met de mensen te ambeteren.
 1. PREMIUM

  Overval­lers overgieten man met zuur en benzine

  In het Antwerpse Pulderbos (Zandhoven) zijn twee gewonden gevallen bij een home invasion. Drie gemaskerde mannen stormden zondagnacht de woning binnen en bedreigden de bewoner en een vriend. De bewoner werd ook overgoten met zuur en benzine. Na de marteling van anderhalf uur sloegen de daders op de vlucht zonder buit. "Ze kwamen met drie vanuit de velden", getuigt het slachtoffer aan ATV. "Ik kreeg meteen een honkbalknuppel in mijn gezicht en mijn kameraad werd tegen de grond gelegd en geslagen. Ze bonden onze handen vast met spanriemen en bedreigden ons met een pistool tegen het hoofd. Ze zochten geld. Ze dreigden er zelfs mee om onze vingers af te knippen." Het onderzoek is in handen van de gerechtelijke federale politie. Er kon nog niemand gearresteerd worden. (BSB)
 1. Gigantische Tyrannosaurus Rex liep langzamer dan de mens
  Play

  Giganti­sche Tyrannosau­rus Rex liep langzamer dan de mens

 2. De stoppen slaan door bij Ruben wanneer badkamer verbouwen niet loopt zoals gehoopt
  Play
  Huis Gemaakt

  De stoppen slaan door bij Ruben wanneer badkamer verbouwen niet loopt zoals gehoopt