CM-baas Luc Van Gorp.
Volledig scherm
PREMIUM
CM-baas Luc Van Gorp.

CM-baas ziet door corona een nieuwe lente: “De crisis is erg, maar we herontdekken de mens”

Er bestaat een wereld voor en na corona. Daar is CM-baas Luc Van Gorp van overtuigd. En niet alleen in de gezondheidszorg waar hij zich elke dag over buigt. "We drukken de pauzeknop in. Er is solidariteit en creativiteit. Dat doet iets met een mens en een maatschappelijk systeem. De crisis is erg, maar het helpt ons om tot onszelf te komen."

14 reacties

 • Rania Desaegher

  1 jaar geleden
  Iets positief aan dit virus? Waar haalt hij dat wollig jargon? Het zal jaren duren vooraleer de maatschappij dit te boven komt. Sommigen misbruiken deze situatie om hun politieke ideologie erdoor te drukken.
 • vanfleteren diederik

  1 jaar geleden
  We blijken massaal in niet-essentiële sectoren te werken. Is het dan wel nodig om zo hard te werken? Worden we daar wel beter van?
 • Kathleen Loix

  1 jaar geleden
  Beste Mr Van Gorp, hoort u uzelf eigenlijk wel praten? Waar haalt u het lef om te zeggen dat het niet erg is voor de logopedisten en kinesisten dat ze nu niet kunnen werken want dat ze nu ook geen geld kosten aan de overheid. Ik nodig u uit om al deze hardwerkende zelfstandigen de volgende maanden uit eigen zak een compensatie te betalen aangezien wij op niets recht hebben vermits wij geen gedwongen sluiting opgelegd kregen maar onze beroepskosten gewoon verder lopen. Een bezorgde logopediste
 • Dirk Van Nuffel

  1 jaar geleden
  Zal er ook wel mee te maken hebben dat dit voor de vakbonden kassa betekent.
 • Ian Vandenbossche

  1 jaar geleden
  CM en solidariteit? Zijzelf holken de solidariteit uit door veel te dure hospitalisatie-, tand- en remgeldverzekeringen aan te bieden die enkel ‘begoede’ mensen zich kunnen veroorloven. Zo steunen zij de politici die onze sociale zekerheid willen terugschroeven, met name de Nva. Verrassend is dat niet als je ziet dat ook de cd&v de onderdaan werd van Nva.
 1. Even uitpuffen na een bloedhete week? Deze nieuwe toppers kan je dit weekend streamen

  Even uitpuffen na een bloedhete week? Deze nieuwe toppers kan je dit weekend streamen

  Wekelijks schuimt onze redactie de verschillende streamingplatformen af, op zoek naar de beste vijf kijktips voor het weekend. Aangezien de Rode Duivels pas maandag opnieuw aan de bak moeten op het EK voetbal vulden wij onze Kijkgids voor u aan met Streamz Original ‘Glad ijs’, een kersverse parel uit de stal van Pixar en ‘Physical’, een nieuwe komedie-dramaserie in een eighties-sausje. Dit is onze streaming top vijf!
 2. Cadeautje van 65 miljoen voor ex-minnares: Koning Felipe wil sjoemelende vader Juan Carlos naar Dominicaanse Republiek verbannen
  PREMIUM
  Royalty

  Cadeautje van 65 miljoen voor ex-minnares: koning Felipe wil sjoemelen­de vader Juan Carlos naar Dominicaan­se Republiek verbannen

  Het rijk van de Spaanse koning Juan Carlos (82) is bijna uit. De bon vivant die meer dan duizend minnaressen had, een buitenechtelijk kind verwekte en op olifanten ging jagen, dreigt uit het koninklijk paleis verbannen te worden. Hij kreeg 88 miljoen euro smeergeld op een Zwitserse rekening en liet grote sommen cash geld naar Spanje komen. Hoe kwam Juan Carlos aan al dat geld, wat heeft hij ermee gedaan en hoe reageren de Spanjaarden op dit nieuwe schandaal?