Exclusief voor abonnees

Cliniclowns over de moeilijke start: "Hey pipo, ge komt hier toch niet met onze miserie lachen, hé?"

Cliniclowns vieren 25ste verjaardag, maar het begin was soms moeilijk

Geert Pardon als clown Dodo. "Een jong kindje voelt zich makkelijk bedreigd. Het is belangrijk niet meteen te dichtbij te komen."
RV Geert Pardon als clown Dodo. "Een jong kindje voelt zich makkelijk bedreigd. Het is belangrijk niet meteen te dichtbij te komen."
Elke clown weet: de lach op het gezicht van het publiek is zijn applaus. En dat geldt nog méér voor Cliniclowns. Zij toveren vandaag precies 25 jaar lang een lach op het gezicht van zieke en bedlegerige kinderen. Wat nu een enorm succes is, was een kwarteeuw geleden niet overal evident: "Hey pipo, ge komt hier toch niet met onze miserie lachen, hé?"

Je hebt 8% van dit artikel gelezenAlle artikels uit de krant

3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • patrick Kerckhofs

    Doen supergoed werk.Spijtig genoeg de ondervinding gehad met ons dochter die nu reeds 12j is overleden.Respect voor deze mensen.

  • Bert D'Hondt

    Een bewonderenswaardige job. Dagelijks zoveel miserie zien, maar er alles aan doen om de patiënt even de zorgen en de pijn te laten vergeten.

  • Shakira moessa

    Die mensen doen fantastische dingen !! Ze laten die kindjes even genieten en toveren een lach op hun gezichtje.