Exclusief voor abonnees

Child Focus bracht IS-kinderen mee terug naar België: “Ja we kunnen daar nog normale volwassenen van maken”

Twee vrouwen met kinderen in het kamp Al-Hol in Syrië, van waaruit vorige week zes Belgische kinderen gerepatrieerd werden. "Het gaat goed met hen: ze eten frieten en kijken 'Spider-Man'."
EPA Twee vrouwen met kinderen in het kamp Al-Hol in Syrië, van waaruit vorige week zes Belgische kinderen gerepatrieerd werden. "Het gaat goed met hen: ze eten frieten en kijken 'Spider-Man'."
Aan de noodzaak om Belgische kinderen weg te halen uit de vluchtelingenkampen in Syrië hoeft volgens Child Focus-directeur Heidi De Pauw niét getwijfeld te worden. Wat ze zag in Al-Hol, was kommer en kwel. "Geen eten, geen water, geen medicijnen en elke dag groot gevaar. De kampen zijn mikpunten van Koerden en Assad-getrouwen, maar tegelijk bouwen IS-weduwen er aan een tweede kalifaat."

Je hebt 10% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

Kies hier je voordeelperiode:Alle artikels uit de krant

64 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • annie laureys

  Child Focus moet zich moeien in eigen land en niet wat ze nu doen

 • Cor Dierckx

  Child Focus zeker niet en de familie waar ze van komen ook niet en voor degenen die er goede voornemens met hebben (adoptie) zal het aards moeilijk zijn om er nog iets van te maken.

 • Gilbert Vermeersch

  Er vertrekken nog steeds minderjarigen naar IS. Dat ze normale mensen kunnen worden? In veel EU-landen is na grondig onderzoek bewezen dat de kans niet groot is. Als de waarheid niet verteld wordt zal het volk nog meer extreem stemmen. Geef ons Teo Francken terug, hij gaf vertrouwen.

 • Fons Casteels

  Inderdaad: het zou kunnen. Het kan. Misschien. Maar er is dus ook een grote kans dat het niet lukt. En dan heeft Child Focus moordenaars naar ons land gehaald, goed wetend dat het potentiële moordenaars zijn.

 • Roger Vanopstal

  Wat een kinderlijke naïviteit.