Volgens Michel is het tijd voor actie. "We kunnen niet langer wachten.”
Volledig scherm
Volgens Michel is het tijd voor actie. "We kunnen niet langer wachten.” © BELGA

Charles Michel doorbreekt de stilte: “Tekort van 13 miljard, dat maakt me woédend”

Woedend wordt hij ervan, zegt uittredend premier Charles Michel (MR). "N-VA en PS weigeren de begroting te stemmen. Ik betreur die situatie." Maar tegelijk bereidt hij zijn eigen exit voor: in december wordt Michel Europees president. "Dan zou er toch een regering moeten zijn."

532 reacties

 • Krista Thijs

  3 jaar geleden
  Vaststelling:Nederland=begrotingsoverschot,belgie=..miljschuld,michel= + 22000 per maand, marrakesch gaan tekenen, belgie failliet laten gaan ,vlaming straks tot 70 jaar werken en niet te hard met die flitscamera’s, neen ,Vlamingen zijn niet woedend, er is gewenning opgetreden voor deze landverraders.
 • Robin Hufton

  3 jaar geleden
  Opnieuw stemmen is de boodschap
 • marc de peuter

  3 jaar geleden
  Is dat de man die er voor gezorgd heeft dat de kinderarmoede in belgie nog nooit zo hoog is geweest?
 • Ragh Nor

  3 jaar geleden
  Grappig hoe iedereen hier zijn gal spuwt naar en over al die prutsers in Brussel... Alsof zij dit gaan lezen?? Echt niet.. Ze lezen hun krantjes, gaan uitgebreid op restaurant op onze kosten en ze lachen zich een breuk omdat ze weeral goed hun zakken en bankrekeningen hebben kunnen vullen... En het volk klaagt en klaagt maar er gebeurt toch niets.. Of ja... Zogezegd een beetje gaan staken in brussel en 75% van die stakers vindt je terug in cafe's om met z'n allen eens goed te klagen tegen elkaar
 • danny janssens

  3 jaar geleden
  Was hij woedend toen hij als enige waalse partij toetrad tot deze rampzalige NVA regering?
 1. PREMIUM

  Cercle en KVO denken aan Jackers en Hubert

  Cercle Brugge zoekt nog een doelman om als titularis in concurrentie te gaan met de 23-jarige Braziliaan Warleson. Het rekent niet op Goblet, terwijl Miguel Van Damme nog opbouwt na zijn lange inactiviteit. Gesprekken lopen met Guillaume Hubert - vorig seizoen gehuurd van Club - om definitief bij Cercle te tekenen, maar dat valt duur uit. Mogelijk daardoor richt de Vereniging het vizier richting Genk, waar Nordin Jackers (22) weg mag. De voormalige nationale beloftendoelman werd vorig seizoen verhuurd aan Waasland-Beveren. Cercle zal kort op de bal moeten spelen, want ook KV Oostende voert verregaande gesprekken met Jackers én Hubert. De kustploeg hoopt vandaag één van beiden vast te leggen. Jackers geniet ook belangstelling uit Nederland (Sparta). (MVS/LUVM/TTV)
 2. 1+1 actie: schrijf voor de start van het WK veldrijden een Gouden Cross-ploeg in en krijg er een gratis team bij
  Gouden Cross

  1+1 actie: schrijf voor de start van het WK veldrijden een Gouden Cross-ploeg in en krijg er een gratis team bij

  Komend weekend vindt de apotheose van het veldritseizoen plaats. In het Nederlandse Hoogerheide strijden de renners om de felbegeerde regenboogtrui. Met de Gouden Cross kan je jouw eigen droomploeg samenstellen en zo prachtige prijzen scoren. Schrijf je voor de start van de wedstrijd bij de beloften (zaterdag 4 februari om 13 uur, red.) een ploeg in, krijg je er zelfs een gratis team bij.
 1. PREMIUM

  Nu ook Man City geïnteres­seerd in Vertonghen

  Het verschil tussen een optie en een target. Manchester City won de voorbije maanden wel degelijk informatie in over Jan Vertonghen (33). Daar bleef het voorlopig bij. Pep Guardiola is op zoek naar twee bijkomende verdedigers. Een rechtsvoetige leider met naam, die de geest van Vincent Kompany helemaal moet verjagen: Kalidou Koulibaly. En graag zou hij er ook een voetballende verdediger bij hebben die zowel back-up kan zijn voor Aymeric Laporte, als kan depanneren op linksback. Binnen dat profiel past Vertonghen. Als optie om één à twee jaar te overbruggen. Vertonghens contract bij Tottenham loopt straks af. Buiten zijn loon (momenteel ruim 75.000 euro per week) en een flinke tekenpremie kost hij niets. Of Vertonghen uiteindelijk de laatste schifting heeft overleefd voor de lijstjes van vier targets per positie, wordt binnen de club niet bevestigd. (KTH)
 2. De Staat betaalt 2,80% intrest op je geld: hoe interessant is een rekening bij de overheid?
  Spaargids.be

  De Staat betaalt 2,80% intrest op je geld: hoe interes­sant is een rekening bij de overheid?

  Wie zijn spaargeld minstens een jaar kan missen, kan het op een e-DEPO bij de Deposito- en Consignatiekas van de Belgische Staat zetten. De opbrengst ervan wordt maand per maand vastgelegd. Voor januari was dat 2,40%, voor februari stijgt de rente tot 2,80%. Let wel: je geld moet voor de eerste van de maand op de rekening staan om die maand recht op een rente te hebben. Spaargids.be zet alles op een rij.
 3. PREMIUM

  Dit weekend naar Oostende? Dan is reserveren verplicht

  Van 18 tot en met 22 juli wordt het aanmeldingssysteem voor de drie drukste stranden in Oostende geactiveerd. Vanaf vandaag kan je je plekje reserveren. Het systeem moet ervoor zorgen dat de social distancing op deze stranden gegarandeerd is. Aanmelding is enkel nodig op de stranden in het centrum, van aan het Zeeheldenplein tot net voor de Venetiaanse Gaanderijen. "Door de mooie weersvoorspellingen, de start van het bouwverlof en de Nationale Feestdag op 21 juli zullen er heel wat mensen naar Oostende afzakken", zegt burgemeester Bart Tommelein (Open Vld). "Door het activeren van ons aanmeldingssysteem willen we een goede inschatting krijgen van de te verwachten drukte om zo de nodige maatregelen te kunnen treffen." (TVA)