Exclusief voor abonnees

CdH-voorzitter: “Jambon premier? Niet met ons”

CDH-VOORZITTER MAXIME PRÉVOT, DE MAN DIE ZWEEDS-BIS MOGELIJK KAN MAKEN

Met Maxime Prévot (41) zit bij cdH sinds kort een man met eerder een centrumrechtse dan centrumlinkse stempel op de voorzittersstoel.
Joel Hoylaerts / Photonews Met Maxime Prévot (41) zit bij cdH sinds kort een man met eerder een centrumrechtse dan centrumlinkse stempel op de voorzittersstoel.
Dé hoop op Zweeds-bis? Dat is het piepkleine cdH van Maxime Prévot, dat zich in Brussel en Wallonië uit een diep moeras moet hijsen. De verse voorzitter zegt a priori niet 'nooit' tegen centrumrechts, want met veto's help je het land niet vooruit. Prévot heeft er maar één: "Onder geen beding kan Jan Jambon premier worden in een regering met cdH."

Je hebt 8% van dit artikel gelezen

Lees je graag alle artikels op HLN?

Krijg nu 1 maand onbeperkt en gratis toegang tot alle artikels.

Ik wil toegang
Digitaal abonnement HLNDigitaal abonnement HLN1ste maandgratis

Stop of pauzeer wanneer je wil

 • Onbeperkt toegang tot alle artikels
 • Iedere week gratis tickets en straffe kortingen


Alle artikels uit de krant

11 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • johan fransaert

  ok ik ben nu ook niet een fan van de nva maar het is wel nog steeds de kiezer die beslist een beetje respect voor de kiezer in deze is hier wel van toepassing.

 • Jan Abelshausen

  Dat zullen de kiezers wel uitmaken

 • wim CLAES

  ik zie ook niet in waarom die premier moet worden.als hij deze regeerperiode premier was geweest waren ze na 6 maand al gevallen.een neutraal iemand lijkt me aangewezen. (dus zeker niet calvo of zo... )

 • mark germanus

  Ik heb zo de indruk dat we na de verkiezingen nog héél lang zonder regering gaan zitten, misschien breken we het wereld record wel van vorige keer.

 • raf janssens

  ha als ze zo doorgaan is er alleen het VB nog over waar ze mee kunnen samen gaan