Exclusief voor abonnees

CD&V pleit voor duaal lesgeven: drie dagen op kantoor, twee voor de klas

thinkstock
Halftijds elders werken, halftijds voor de klas: dat is één van de onderwijsvoorstellen die CD&V gisteren voorstelde. De partij erkent ook dat er meer "schooloverstijgende" proeven moeten komen - maar noem het géén centraal examen.

Je hebt 10% van dit artikel gelezenAlle artikels uit de krant

8 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • peter colson

  2 dagen op kantoor en 3 dagen les geven. En van die 3 dagen hebben ze dan 1 dag nodig om alle administratie tot een goed eind te brengen zodat politici weinig werk hebben om indruk te kunnen make met cijfertjes en tabelletjes waar ze zelf geen klop hebben voor moeten doen?

 • Gino Denil

  Wereldvreemder kan het niet worden. Dat is drie dagen les geven. Twee dagen overuren omwille van alles wat er rond hangt en dan nog ergens twee dagen gaan werken. bij een baas die wil dat je flexibel bent en je graag af en toe ook nog wat overuren wil laten doen. En de extra verplaatsingen kan je bekostigen met hun kilometerheffing. Je moest maar verhuizen. Naar twee huizen?

 • Serge Aernoudt

  Dat staat niet in het regeerakkoord. Arco wel!

 • Dirk De Strooper

  Duaal leren? Er is toch deeltijds maar dat schaffen ze stil af. In Duitsland moeten bedrijfsbegeleidrs van deze leerlingen een pedagogisch diploma hebben in België niks. Vlug vlug zonder nadenken zoals het M- decreet de grootste flop in jaren

 • Bernard Loncke

  Wat een onnozel idee is dat nu weer? Komt van Peeters natuurlijk! Hoe zotter hoe beter ...dat hij eerst eens voor mijn ARCO aandelen kijkt !