Exclusief voor abonnees

CD&V na heisa over Vanackere: “Open Vld wil hiermee Van Cauter een duwtje geven”

Bij CD&V geloven ze dat Open Vld Carina Van Cauter koste wat het kost als Oost-Vlaams provinciegouverneur wil, ook al kwam een man volgens hen als beste uit de test.
BELGA Bij CD&V geloven ze dat Open Vld Carina Van Cauter koste wat het kost als Oost-Vlaams provinciegouverneur wil, ook al kwam een man volgens hen als beste uit de test.
Steven Vanackere kan op beide oren slapen: zijn CD&V blijft hem steunen als nieuwe directeur bij de Nationale Bank. Ook de andere partijen beseffen dat er weinig aan te doen valt. Net daarom ziet men bij CD&V nog ook andere motieven voor de "spelletjes van Open Vld". "Ze misbruiken het feminisme om Carina Van Cauter toch maar provinciegouverneur te maken."

Als één man schaart CD&V zich achter Steven Vanackere voor de directiefunctie bij de Nationale Bank. "Niemand is geschikter dan hij", klonk het eensgezind na het partijbestuur. Zijn kandidatuur kwam vorige week onder vuur te liggen - zelfs bij de vrouwen van zijn eigen partij - omdat er daarmee geen enkele vrouw meer in het directiecomité van de Nationale Bank zou zetelen. "Maar wij moeten toch niet in ons eentje oplossen wat andere partijen al die jaren nagelaten hebben?", klinkt het bij CD&V.

Je hebt 29% van dit artikel gelezenAlle artikels uit de krant

31 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Rody Franks

  Waarom moet een provincie eigenlijk een gouverneur hebben? Om een keer om de twintig jaar het rampenplan af te kondigen?

 • Rony Bekaert

  Zelfs met nieuwe krachten is er nog niet veel veranderd .........

 • Guy Bekaert

  Postjes kunnen mij niet schelen weddes wel , dit is decadent naar de gewone burger toe . Geef ze hun postjes maar beperk de wedde tot max 2000€ eens zien hoeveel gegadigden er nog zullen overblijven .....

 • werner Van der Kelen

  Alles doen onze sujetten politiekers om een goed betaald postje te vinden, ze zouden er zelfs hun moeder voor verkopen

 • Herman Janssens

  En zo komen de voorstanders van allerhande quota zichzelf tegen.