Exclusief voor abonnees

CD&V met de C van colère: “Wij zijn niet de dweil van de Wetstraat”

Van zwaaien met het vingertje tot boze blikken: de anders zo onverstoorbare Koen Geens was gisteren ietwat emotioneel in de tv-studio's.
De Zevende Dag Van zwaaien met het vingertje tot boze blikken: de anders zo onverstoorbare Koen Geens was gisteren ietwat emotioneel in de tv-studio's.
Een ziedende Koen Geens (CD&V)? Zelden gezien. Maar het onverwachtse njet van Paul Magnette zat de immer beheerste vicepremier zo hoog dat zijn handen ervan gingen trillen, gisteren. "Ik had graag een elegantere sortie gekregen dan de ezelsstamp van vrijdagmorgen." CD&V voelt zich voor de tweede keer diep vernederd door de PS.

Je hebt 6% van dit artikel gelezen

Word ook abonnee en kies hier je formule op maat

Mobiel

Mobiel

Onbeperkt toegang tot alle artikels op HLN.be en in de app. Stop wanneer je wil.

Digitaal

Digitaal

Elke dag de digitale versie van de krant en toegang tot alle artikels. Stop wanneer je wil.

Weekend + Digitaal

Weekend + Digitaal

Elke zaterdag de papieren weekendkrant in jouw bus en elke dag volledige digitale toegang. Stop wanneer je wil.

Compleet

Compleet

Elke dag de papieren krant in jouw bus en volledige digitale toegang. Stop wanneer je wil.

Eerste 4 weken GRATISNadien slechts €6,95 per 4 weken€ 0,00
Eerste maand GRATISNadien €12 per maand€ 0,00
Eerste maandNadien €16 per maand€ 10,00
Eerste maandNadien €21 per maand€ 15,00
Lees 4 weken gratisLees 1 maand gratisStart met lezenStart met lezen


Alle artikels uit de krant

55 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • maurice de baere

  Ik vind dat de CD&V , sedert het nieuwe kopmanschap , in deze moeilijke gesprekken alle respect verdient voor hun opstelling en hun standpunt ! Dàt is lang geleden dat we hen zo sterk uit de hoek zagen komen . Hopelijk houden ze die trend aan en komen ze inderdaad meer op voor Vlaanderen en hun Vlaamse kiezers .

 • Tom Faes

  Slechter dan de vorige regering kan niet.Dus voor mij mag en de nva en De Wever gerust een jaar of vier aan de zijlijn, er is al teveel ruzie gestookt door deze partij.

 • Danny De Graeve

  Cdnv is de vod van de nva.

 • Tom Faes

  CD&V wil enkel en alleen met nva besturen.Zij vinden dat normaal maar P.S.mag niet zeggen dat zij dat niet willen?? Waarom niet ?Vorige regering was zonder Waalse meerderheid en dat vond De Wever geen probleem maar omgekeerd ah dat mag niet ?Waarom ?

 • Peter Janssens

  Het voorstel van Geens was er één van een miljard besparen op social beleid. Goed van de PS om daar niet in mee te gaan.