CD&V deelt ramadankalender uit

Kris Peeters en Ariane Van Dooren
Klaas De Scheirder Kris Peeters en Ariane Van Dooren
De Antwerpse CD&V blijft zich inzetten voor alle religies. Voor het tweede jaar op rij pakt de partij uit met een kalender voor de ramadan. Het levert de christen-democraten ook aan moslimkant schalkse reacties op.

De ramadan begint op 16 mei. Alle hens aan dek dus voor CD&V om nog snel een kalender te verspreiden bij organisaties, in winkels en moskeeën. "We deden het vorig jaar al eens", zegt Antwerps CD&V-voorzitter Ariane Van Dooren. "Onze filosofie is dat we willen inzetten op goede contacten met verschillende gemeenschappen om het samenleven in de stad te bevorderen. Trouwens: op de achterzijde van de ramadankalender staan ook de feestdagen van andere religies dit jaar: de christelijke, hindoeïstische en joodse."

Van Dooren stond voor de lokale verkiezingen haar koppositie af aan Hassan Aarab, een lokaal zeer bekende bakker op de Herentalsebaan die het 'Deurns Smullerke' bedacht - een koekje - en ook de ramadankalender was zijn idee. Zijn politieke carrière raakte vier jaar geleden in het slop. Wouter Beke knikkerde hem uit CD&V na een controversiële uitspraak over de Holocaust. Anderhalf jaar later, na een louterend bezoek aan de Dossin Kazerne in Mechelen, verzoende Aarab zich met de Joodse gemeenschap. Alle artikels uit de krant