De analyse van Carl Devos
Volledig scherm
PREMIUM
De analyse van Carl Devos © Belga

Carl Devos: "Je kan geen samenleving heropbouwen op een politieke puinhoop”

Corona was niet erg genoeg om veto’s te doorbreken: de formatie zit nog altijd muurvast. De historische heropbouw na corona is ideologisch zeer geladen, ook dat hindert de compromisvorming. Hoe meer er rond de tafel zitten, hoe moeilijker dat compromis te vinden is. En ze zitten nog altijd met tien rond de tafel: te veel. 

82 reacties

 • Charles Vanderperre

  8 maanden geleden
  Vlaanderen is nooit een land geweest !vlaanderen is het thuisland van de collaborateurs ! Reeds onder de romeinen bestond belgica al ! En van alle galliers waren de belgen de dappersten ! Hebben we indertijd op school geleerd !!
 • Vince Vanmassenhove

  8 maanden geleden
  Inderdaad hoe meer mensen er aan het roer zitten hoe moeilijker het is om het schip een gelijke koers te doen varen, de roep van de mensen om 1 regering met 10 a 12 bekwame ministers die regeren wordt steeds groter.
 • Jan Van de Velde

  8 maanden geleden
  Democratie' is een slogan, een fata morgana; het is niet meer dan de wortel die voor de neus van de ezel wordt gehangen om hem in beweging te krijgen. Het is al langer bekend dat de beslissingen in België buiten het parlement worden genomen; in dat parlement zitten overigens niet de verkozenen van het volk maar die van de partijen; van langs om meer partijen die van langs om meer belastinggeld weggooien. Voor wanneer een belastingpartij?
 • jammy cappon

  8 maanden geleden
  En wie heeft hieraan schuld? De vroegere politici die dit ooit welvarende land perse wilden splitsen. Vroeger was er 1 federale regering met 12 tal ministers die bekwaam waren. Nu is er een wirwar van regeringen met vijfderangsfiguren als ministers, torenhoge federale, gewestelijke en provinciale belastingen. De enige die hier beter van werden zijn die 5de rangspolitici. Ik wil terug kunnen kiezen voor mensen die bekwaam zijn, zelfs al zijn ze Franstalig. Terug naar 1 federale kieskring,
 • Valentijn Jacobs

  8 maanden geleden
  Alleen de linkse partijen hoor je niet jammeren, Almaci en Calvo hoor je niet meer, er komt een massa geld vrij voor alles en nog wat en zeker voor diegene die nog nooit gewerkt hebben en hier allemaal binnenkomen en aan de sociale infuus hangen, want op het ogenblik regeert links mee in een regering waar ze zelfs niet inzitten, ik probeer dat aan veel mensen uit te leggen, maar ze bekijken je als een koe in de wei, het is dan ook onbegrijpelijk wat hier gebeurt .
 1. "Volgende versoepelingen gaan niet door als besmettingen blijven stijgen"
  PREMIUM

  "Volgende versoepe­lin­gen gaan niet door als besmettin­gen blijven stijgen"

  Epidemioloog Pierre Van Damme waarschuwt dat er een tweede coronagolf is begonnen in Europa. "Op een toenemend aantal plaatsen in Europa stijgen de besmettingen. Het lijkt alsof we weer de controle kwijt zijn", zegt hij in VTM Nieuws. Dat is mogelijk ook slecht nieuws voor de evenementensector, waarrond de mini-Veiligheidsraad van vandaag draait. Door de minder goede coronacijfers lijken politici niet geneigd om veel nieuwe versoepelingen toe te laten. "Als het aantal besmettingen blijft stijgen, kunnen de volgende versoepelingen niet doorgaan", zegt minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open Vld). Eerdere maatregelen terugdraaien, is vandaag nog niet aan de orde. Dat zijn kopzorgen voor de Veiligheidsraad of het Overlegcomité van volgende week. Dan moet er groen licht gegeven worden voor de versoepelingen die zouden ingaan vanaf 1 augustus. Mogelijk gaat de politiek dan op de rem staan. (FME)
 1. Bernie Sanders zamelt bijna 1,5 miljoen euro in door populaire wanten
  Play

  Bernie Sanders zamelt bijna 1,5 miljoen euro in door populaire wanten

 2. Truck vol karaokemateriaal rijdt te snel en mist dan bocht
  Play

  Truck vol karaokema­te­ri­aal rijdt te snel en mist dan bocht