Exclusief voor abonnees

Carl Devos: "Je kan geen samenleving heropbouwen op een politieke puinhoop”

De analyse van Carl Devos
Belga De analyse van Carl Devos
Corona was niet erg genoeg om veto’s te doorbreken: de formatie zit nog altijd muurvast. De historische heropbouw na corona is ideologisch zeer geladen, ook dat hindert de compromisvorming. Hoe meer er rond de tafel zitten, hoe moeilijker dat compromis te vinden is. En ze zitten nog altijd met tien rond de tafel: te veel. 

Je hebt 7% van dit artikel gelezenAlle artikels uit de krant

82 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Charles Vanderperre

  Vlaanderen is nooit een land geweest !vlaanderen is het thuisland van de collaborateurs ! Reeds onder de romeinen bestond belgica al ! En van alle galliers waren de belgen de dappersten ! Hebben we indertijd op school geleerd !!

 • Vince Vanmassenhove

  Inderdaad hoe meer mensen er aan het roer zitten hoe moeilijker het is om het schip een gelijke koers te doen varen, de roep van de mensen om 1 regering met 10 a 12 bekwame ministers die regeren wordt steeds groter.

 • Jan Van de Velde

  Democratie' is een slogan, een fata morgana; het is niet meer dan de wortel die voor de neus van de ezel wordt gehangen om hem in beweging te krijgen. Het is al langer bekend dat de beslissingen in België buiten het parlement worden genomen; in dat parlement zitten overigens niet de verkozenen van het volk maar die van de partijen; van langs om meer partijen die van langs om meer belastinggeld weggooien. Voor wanneer een belastingpartij?

 • jammy cappon

  En wie heeft hieraan schuld? De vroegere politici die dit ooit welvarende land perse wilden splitsen. Vroeger was er 1 federale regering met 12 tal ministers die bekwaam waren. Nu is er een wirwar van regeringen met vijfderangsfiguren als ministers, torenhoge federale, gewestelijke en provinciale belastingen. De enige die hier beter van werden zijn die 5de rangspolitici. Ik wil terug kunnen kiezen voor mensen die bekwaam zijn, zelfs al zijn ze Franstalig. Terug naar 1 federale kieskring,

 • Valentijn Jacobs

  Alleen de linkse partijen hoor je niet jammeren, Almaci en Calvo hoor je niet meer, er komt een massa geld vrij voor alles en nog wat en zeker voor diegene die nog nooit gewerkt hebben en hier allemaal binnenkomen en aan de sociale infuus hangen, want op het ogenblik regeert links mee in een regering waar ze zelfs niet inzitten, ik probeer dat aan veel mensen uit te leggen, maar ze bekijken je als een koe in de wei, het is dan ook onbegrijpelijk wat hier gebeurt .