Buurman (54) met enkelband bekent moord op 24-jarige studente in Luik

RV
Een 54-jarige Luikenaar zit in de cel voor de moord op zijn buurmeisje. De 24-jarige Louise L., die diergeneeskunde studeerde in Luik, werd gewurgd en neergestoken.

Het lichaam van Louise L. (foto) werd maandagavond teruggevonden op haar kot. Een studiegenote had alarm geslagen omdat Louise niet was komen opdagen op de universiteit. Een vriend en de moeder van het meisje vonden haar lichaam terug op haar kot. Uit de autopsie blijkt dat iemand de studente gewurgd heeft en haar met een mes in de borstkas stak.

Bebloede sok

Gisteren arresteerde de politie in de loop van de dag Louises buurman, nadat er in zijn appartement bloedvlekken waren gevonden. Hij had een bebloede sok in de prullenbak gegooid. Tijdens zijn verhoor legde hij vage en erg onsamenhangende verklaringen af. "Eerst ontkende hij ook maar iets met de moord te maken te hebben", zegt Catherine Collignon van het parket van Luik. "Nadat we hem confronteerden met zijn incoherente verklaringen heeft hij later alsnog bekentenissen afgelegd."

De vijftiger droeg sinds 2015 een enkelband, omdat hij in 2004 en 2006 werd veroordeeld voor twee verkrachtingen. De man zou al een tijdje zijn oog op het slachtoffer hebben laten vallen. Het parket van Luik laat nog weten dat er geen sporen van seksueel misbruik zijn gevonden op het lichaam. (SRB)Alle artikels uit de krant