Het plan zou neerkomen op een collectieve regularisatie, ook voor de vluchtelingen in het Maximiliaanpark.
Volledig scherm
Het plan zou neerkomen op een collectieve regularisatie, ook voor de vluchtelingen in het Maximiliaanpark. © Photo News

Brussel wil mensen zonder papieren opleiding en job geven

Actiris wil mensen zonder papieren aan werk helpen. Op die manier wil het Brusselse werkgelegenheidsagentschap de 20.700 openstaande vacatures, voornamelijk in knelpuntberoepen, wegwerken. Het plan stuit op grote weerstand. "Dit komt neer op een collectieve regularisatie. Daar kan geen sprake van zijn", aldus asielminister Maggie De Block (Open Vld).

502 reacties

 • Cecarine De Smet

  2 jaar geleden
  Van wie komt dit voorstel?? Zonder papieren betekent retour naar land van herkomst!!! Wanneer gaan we stoppen met te geven aan iedereen die België komt binnen gewandeld???? Ik voel me hier geen Belg in mijn eigen land!!!
 • Klaus Jozef Kalergi

  2 jaar geleden
  Het wordt hier natuurlijk niet vermeld maar oppersos Bert Anciaux staat aan het hoofd van actiris. Geen onbelangrijk gegeven.
 • danny janssens

  2 jaar geleden
  alles beter dan het beleid van Francken nu waar men ze gewoon wat laat onmodderen. Ofwel geeft men hen vrije doorgang naar Engeland waar ze blijkbaar welkom zijn, ofwel geeft men de mensen onmiddellijk uitsluitsel of ze het land in kunnen of niet en stuurt men ze dadelijk terug of probeert men ze te integreren.
 • Luc Janssens

  2 jaar geleden
  Het zijn allemaal jonge mannen. Die zouden beter hun eigen land leefbaarder maken. Ik geloof nooit dat die naar hier zijn gekomen om te werken.
 • Jürgen Mouton

  2 jaar geleden
  We zouden beter Brussel opdoeken als gewest, en het behandelen als elke andere stad, wat het uiteindelijk ook is. Er zou al veel geld bespaart worden aan nutteloze ministers, dat op een beter manier besteed zou kunnen worden. Dan neemt de Vlaamse regering terug de beslissingen, want Brussel ligt tot nader order nog steeds in Vlaanderen.