Exclusief voor abonnees

Brokken tussen Coens en Bouchez (even) gelijmd: uitstel van executie?

Joachim Coens (CD&V) en Georges-Louis Bouchez (MR) voor hun bezoek aan premier Sophie Wilmès. (17/06/2020)
Photo News Joachim Coens (CD&V) en Georges-Louis Bouchez (MR) voor hun bezoek aan premier Sophie Wilmès. (17/06/2020)
De brokken tussen Joachim Coens (CD&V) en Georges-Louis Bouchez (MR) zijn weer gelijmd. Alle ethische dossiers verhuizen (even) van het parlement naar de tafel van de regeringsonderhandelingen. Maar intussen dreigt de formatie een race tegen de klok te worden, voor het abortusdossier opnieuw roet in het eten van de 'drie koningen' kan gooien.

Je hebt 9% van dit artikel gelezenAlle artikels uit de krant

5 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Gino Denil

  Democratie volgens de CD&V. Als het parlement democratisch een wetsvoorstel dreigt te stemmen dat hen niet zint begraaf het dan op de tafel van de regering.

 • Lisette Theunis

  Vlaanderen verliest momenteel een hoop kostbare tijd, welvaart en geld door de liberale tafelspringer Bouchez. Laat de mensen maar beslissen in september.

 • eddy buttiens

  Aub heren, stop deze cinema en hou op met ons geld, economie, onze samenleving te verprutsen. Meerdere landgenoten zijn de onbekwaamheid van onze huidige politiek intussen stilaan kotsbeu.Totaal geen enkel respect.

 • Joseph Van Sneuteren

  School voorbeeld hoe onze politiek werkt, kunnen geen besluiten nemen altijd rond de pot draaien, alles wat telt is onderlinge ruzies oplossen. Denken de politiekers die we nu hebben, zoals Conner, en de 3 koningen dat alle Vlamingen marginalen zijn die het toch niet snappen. Dat ze nu eens grote jongens zijn en terug verkiezingen uitschrijven en kijken wat de bevolking van hen denkt. En stoppen met coalitie van meer dan 2 partijen de winnaar van de verkiezingen stelt de regering samen.

 • George Haymann

  3koningen? Drie bedelaars van minipartijtjes die alles in het werk stellen om toch maar aaan de vetpotten te kunnen blijven likken.