Paul Magnette kijkt goedkeurend toe bij het optreden van sp.a-leider Conner Rousseau bij de nieuwjaarsreceptie van de PS.

* Conner Rousseau ( sp.a )

16/01/2020
pict. by Didier Lebrun © Photo News
Volledig scherm
PREMIUM
Paul Magnette kijkt goedkeurend toe bij het optreden van sp.a-leider Conner Rousseau bij de nieuwjaarsreceptie van de PS. * Conner Rousseau ( sp.a ) 16/01/2020 pict. by Didier Lebrun © Photo News © Photo News

Brengen de nieuwjaarsspeeches ook vooruitgang in de formatie? “Het is een show”

Acht nieuwjaarsrecepties in tien dagen tijd. Speeches vol ideologische krachttermen, uitgestoken handen en subtiele steken onder water. Maar brengen die toespraken ook vooruitgang in de formatie? "Het is een show. In de praktijk verandert er weinig tot niets."

  1. PREMIUM

    Brein achter 'martelka­mer' moest zelf vrezen voor zijn leven

    Robin van O., het vermoedelijke brein achter de onlangs opgerolde 'onderwereldgevangenis' met martelkamer nabij de Belgische grens in Roosendaal, moest wellicht zelf vrezen voor zijn leven. Op een inleidende zitting van het proces tegen de beruchte motorclub Caloh Wagoh raakte immers bekend dat leider Delano R. verdacht wordt van het beramen van een moordaanslag op Robin van O. Heel wat leden van de motorclub zouden al betrokken geweest zijn bij onderwereldmoorden en mislukte aanslagen. De belangrijkste opdrachtgever van Caloh Wagoh is allicht topcrimineel Ridouan Taghi, de drugsbaron die in Dubai is opgepakt en inmiddels in een Nederlandse cel zit. Taghi wisselde onder meer het adres van Robin van O. uit met een lid van Caloh Wagoh. Delano R. kreeg ook foto's doorgestuurd van de Porsche waarin de vriendin van Van O. reed, net als een politiefoto van Van O.