Bpost is laatste restje krediet kwijt

Beleggers en analisten dumpen aandeel: in één dag 515 miljoen euro beurswaarde weg

Het personeel van bpost mort en staakt wegens de te hoge werkdruk, het absenteïsme neemt toe, en de roep om meer koopkracht klinkt luid.
Hollandse Hoogte / Peter Hilz Het personeel van bpost mort en staakt wegens de te hoge werkdruk, het absenteïsme neemt toe, en de roep om meer koopkracht klinkt luid.
Koen Van Gerven, de CEO van bpost, is bij beleggers en analisten zijn laatste restje krediet kwijt. Na een zoveelste winstalarm crashte het aandeel gisteren bijna 23%. Al twee derde van de beurswaarde ging dit jaar in rook op. Analisten gooien de handdoek in de ring. "Het dividend is niet houdbaar en het vijfjarenplan mag in de vuilnisbak", luidt het.

Je hebt 7% van dit artikel gelezenAlle artikels uit de krant

2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • peter colson

    Een een ex-overheidsbedrijf waar de Belgische overheid 51% van de aandelen bezit, daar kan je best afblijven. Het is niets meer dan een vehikel om leeg te zuigen met dividenden. Je steekt als belegger 1000 euro in, krijgt dan 30 euro dividend en je moet dan meteen 10 euro afstaan aan de staat die al 50% van de dividenden opstrijkt.

  • paul snemmel

    niet Bpost maar zijn bonden maken zichzelf kapot , er is veel te veel volk , Nederland doet het beter met minder