Buitenlandse leerlingen van professor Alex Mottrie rekenen soms tien keer meer aan dan hij.
Volledig scherm
PREMIUM
Buitenlandse leerlingen van professor Alex Mottrie rekenen soms tien keer meer aan dan hij. © Florian Van Eenoo Photo News

“Bouw vipkamers voor rijken in ziekenhuizen”: topdokter wil het geld halen waar het zit

Belgische ziekenhuizen moeten enkele luxueuze vipkamers of zelfs een hele vipafdeling voorzien, zodat ze meer sexy worden voor rijke buitenlandse prominenten. Dat zegt uroloog en robotchirurg Alex Mottrie. "Dankzij die extra inkomsten kunnen we betere zorg aan de Belgische patiënten toedienen."

41 reacties

 • NORBERT DE RIJCKE

  2 jaar geleden
  Zeer terecht en naar voorbeeld van Zusters Urselingen toendertijd met hun elite kostschool in het Mechelse. De opbrengst werd gebruikt om onderwijs te bekostigen van de minder behoeden in de streek. Nobel toch. Bij professor Mottrie als gewone burger prima behandeling gekregen. Dank U professor.
 • adrien beyls

  2 jaar geleden
  Als zijn oud-leerling het tienvoudige verdient is er iets fout in de opleiding. Vooreerst wordt die opleiding betaald door de belastingsbetaler. Er kan perfekt nagerekend worden wat die kost. Alvorens poen te gaan scheppen in het buitenland , zouden die heerschappen hun opleiding mogen terugbetalen. ( zoals bij Trump). Net zoals in alle ziekenhuizen op alle afdelingen minsten 40% geconventioneerde dokters moeten zijn. Nu zijn er afdelingen waar geen enkele dokter zich houdt aan de conventie.
 • Carla Van Geel

  2 jaar geleden
  Een dokter die geld wil halen is geen dokter en zeker geen topdokter. Kent zijn afgelegde eed niet. De nieuwe trend van "vipkamers" en "Luxury Senior Living" toont het onevenwicht sinds een aantal jaren toenemen, hoe zou dat komen? Dat ze dan ineens een VIP ziekenhuis bouwen als investering, dan zou dat tenminste nog werkgelegenheid opbrengen!
 • Guido De Smet

  2 jaar geleden
  Vraag aan dokters het dubbele van de prijs voor hun brood...
 • Patrick Braekeveldt

  2 jaar geleden
  Wie gelooft dat de meeropbrengst ten goede zal komen aan de modale patiënt gelooft in sprookjes ,er zijn genoeg voorbeelden van gegraai op alle domeinen en in alle sectoren door beleidsmakers en bedrijfsleiders en dit zal niet anders zijn !
 1. "Volgende versoepelingen gaan niet door als besmettingen blijven stijgen"
  PREMIUM

  "Volgende versoepe­lin­gen gaan niet door als besmettin­gen blijven stijgen"

  Epidemioloog Pierre Van Damme waarschuwt dat er een tweede coronagolf is begonnen in Europa. "Op een toenemend aantal plaatsen in Europa stijgen de besmettingen. Het lijkt alsof we weer de controle kwijt zijn", zegt hij in VTM Nieuws. Dat is mogelijk ook slecht nieuws voor de evenementensector, waarrond de mini-Veiligheidsraad van vandaag draait. Door de minder goede coronacijfers lijken politici niet geneigd om veel nieuwe versoepelingen toe te laten. "Als het aantal besmettingen blijft stijgen, kunnen de volgende versoepelingen niet doorgaan", zegt minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open Vld). Eerdere maatregelen terugdraaien, is vandaag nog niet aan de orde. Dat zijn kopzorgen voor de Veiligheidsraad of het Overlegcomité van volgende week. Dan moet er groen licht gegeven worden voor de versoepelingen die zouden ingaan vanaf 1 augustus. Mogelijk gaat de politiek dan op de rem staan. (FME)
 1. PREMIUM

  KVO haalt Jäkel, Hubert en Hendry

  KV Oostende haalde gisteren op één dag drie versterkingen binnen. Guillaume Hubert (26, Club Brugge) tekende tot 2023. De doelman werd vorig seizoen door Club aan Cercle uitgeleend en moet straks concurreren met Fabrice Ondoa voor een basisplaats onder de lat. Voorts verwelkomt KVO de Duitse belofteninternational Frederik Jäkel. Deze 19-jarige centrale verdediger komt over van Red Bull Salzburg. Ten slotte werd ook de komst van Jack Hendry (Celtic) geofficialiseerd. De 25-jarige verdediger, vorig seizoen uitgeleend aan Melbourne City, wordt door KVO gehuurd met een aankoopoptie. (TTV)