Echtgenote Marianne was al voor het huwelijk op de hoogte van Bo's gevoelens. De transitie verandert de seksuele voorkeur niet en dus blijven vrouwen heel vaak bij hun echtgenote.
Volledig scherm
PREMIUM
Echtgenote Marianne was al voor het huwelijk op de hoogte van Bo's gevoelens. De transitie verandert de seksuele voorkeur niet en dus blijven vrouwen heel vaak bij hun echtgenote. © Kristof Ghyselinck

Boudewijn Van Spilbeeck wachtte tot 58ste om Bo te worden: "Ik vreesde voor mijn fantastische job en dierbare gezin"

"Vanaf nu ben ik Bo." VTM-journalist Boudewijn Van Spilbeeck heeft op z'n 58ste beslist om definitief als vrouw door het leven te gaan. "Het wordt wennen", beseft het schermgezicht in een open brief, "maar ik hoop dat de kijkers dit aanvaarden." Dokter Petra De Sutter, zelf transgender, heeft de journaliste raad gegeven bij haar nieuwe leven. "Medisch is er geen bezwaar. Maar iets als de stem laat zich nog moeilijk veranderen."

 1. Doorbraak als lesbische cheerleader
  PREMIUM

  Doorbraak als lesbische cheerlea­der

  Hoewel ze al op vierjarige leeftijd begon met acteren, vergaarde Naya Rivera pas echt naam en faam door haar rol als lesbische cheerleader Santana in de muzikale reeks 'Glee'. Die vrolijke serie - geschreven door 'American Horror Story'-bedenker Ryan Murphy - liep van 2009 tot 2015 en was zeker tijdens de eerste seizoenen wereldwijd een enorme hit. Zo kaapte de show maar liefst vier Golden Globes weg. Het verhaal draait om een groep erg verschillende jongeren die, onder leiding van hun leerkracht, op hun school een koor beginnen: de McKinley High's Glee Club. Dolle pret op het scherm dus, maar achter de schermen ging het er minder vrolijk aan toe, met ruzies, jaloezie en zelfs verschillende doden (zie kader). (SDE)
 1. Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?
  Mijntelco

  Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?

  Als het van het BIPT afhangt, kunnen we straks kiezen welke modem we nemen wanneer we een nieuw internetabonnement afsluiten. De Belgische telecomregulator kondigde daar eind vorig jaar een ontwerpbesluit voor aan. Het zou betekenen dat je als klant niet langer verplicht bent om de modem van je internetprovider te gebruiken, maar je eigen apparaat kan aansluiten op het netwerk. Mijntelco.be zoekt uit of dat een goede verandering zou zijn.